Prva prijava na 3DEXPERIENCE platformo

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS z Oblačnimi Storitvami (Cloud Services) nudi SOLIDWORKS uporabnikom dostop do 3DEXPERIENCE platforme, kjer lahko sodelujejo, shranjujejo datoteke, upravljajo revizije in življenjsko stanje datotek, delijo datoteke z zunanjimi uporabniki itd. A za uporabo teh prednosti se morate prijaviti v 3DEXPERIENCE. Kako to naredimo bomo videli v tej objavi.

Za prijavo boste od Dassault Systemes prejeli e-mail z naslovom »Action Required: Your 3DEXPERIENCE platform is ready«. To sporočilo gre lahko v mapo Nezaželeno. Če sporočila ne najdete tudi v tej mapi, kontaktirajte IB-CADDY. V sporočilu bo povezava do aktivacije vaše platforme.

POMEMBNO: Oseba, ki se bo najprej prijavila v 3DEXPERIENCE bo samodejno definirana kot administrator. Ker pa tudi administrator zasede en dostop do 3DEXPERIENCE platforme, predlagamo, da naj bo administrator tudi SOLIDWORKS uporabnik. Seveda pa se lahko za administratorja naroči tudi lastne vloge za dostop. V primeru, da vi ne boste administrator, posredujte prejeti e-mail osebi, ki to bo.

V prejetem e-mail sporočilu kliknite na »Launch your 3DEXPERIENCE platform«.

Odpre se spletna stran za prijavo v 3DEXPERIENCE. Če še nimate 3DEXPERIENCE računa, ga lahko naredite na tej spletni  strani.

Po prijavi se vam prikaže okno, kjer vas še enkrat opozori, da boste postali administrator. Ko to potrdite, se vam prikaže okno s CLOSA-o (Customer License Online Services Agreement), ki jo preberete, po želji prenesete in potrdite.

S tem boste zaključili prvo aktivacijo. Odprla se vam bo spletna stran vaše platforme na Platform Management nadzorni plošči. To spletno stran shranite kot zaznamek v vašem brskalniku, saj boste preko te povezave dostopali do vaše 3DEXPERIENCE platforme. Na tej strani izberite drugi zavihek (Members).

Na tem zavihku boste videli svojega uporabnika, ki mu lahko dodate dodatne vloge, ki jih imate na voljo. To naredite s klikom na gumb i in dodajanjem kljukic pri vlogah v oknu, ki se vam pokaže.

Na zavihku Members lahko povabite tudi nove uporabnike v platformo. Število uporabnikov na platformi je seveda omejeno s številom dostopov, ki jih imate zakupljene. Nove uporabnike se povabi s klikom na gumb Invite members. Odpre se okno kjer vpišete e-mail naslov novega uporabnika, definirate kakšne pravice bo imel (po navadi navaden uporabnik oz. Member ali administrator). Novemu uporabniku lahko dopišete tudi sporočilo.

S klikom na Next se premaknemo na odsek Roles, kjer izberemo katere vloge bo imel nov uporabnik. Nato ponovno kliknemo na Next in nato na Invite. Nov uporabnik bo prejel e-mail s povezavo do prijave na vašo 3DEXPERIENCE platformo.