Izboljšajte upravljanje kosovnic s Product Release Engineer vlogo na 3DEXPERIENCE platformi

Featured Video Play Icon

Ko pomislimo na kosovnice ali BOM-e, jih lahko obravnavamo le kot seznam ali poročilo o elementih, ki so potrebni za izdelavo produkta.  Seznam se pogosto ustvari in manipulira kot statična tabela, ki vsebuje podatke iz več virov.  To se najpogosteje naredi v Microsoft Excel-u.

Ko nesrečnež, ki je odgovoren za to, da zbira in posodablja podatke v tabeli, konča svoje delo, se podatki bodisi elektronsko ali celo ročno vnesejo v ERP / MRP sistem. Da, to se dogaja še danes.

Poleg tega so današnji izdelki vse bolj kompleksni.  Zdi se, da so do pred kratkim preprosti izdelki zdaj bolj zapleteni in napolnjeni z elektroniko in pametno tehnologijo, kar pomeni, da ima kosovnica lahko podatke, ki prihajajo iz več različnih disciplin.  Tako imamo v tabeli podatke iz različnih virov. Kompleksnost izdelkov vsem zainteresiranim stranem v različnih disciplinah otežuje sodelovanje v enem okolju z eno samo različico resnice. Ljudje ne morejo dostopati do najnovejših informacij, kar vodi do napak, predelav, slabe kakovosti izdelkov in zamud pri dostavi.

Kaj pa, če bi lahko statično, nepovezano Excelovo tabelo pretvorili v dinamičen vir podatkov, ki je povezan z vsemi zainteresiranimi skupinami in vsebuje različne inteligentne predmete in podatke?  Odgovor – zagotovili bi eno samo različico resnice in pretvoril osamljeno Excelovo datoteko v resnično “inženirsko definicijo izdelka”.

Dobra novica je, da je to danes mogoče s portfeljem orodij 3DEXPERIENCE Works, ki se nahaja na 3DEXPERIENCE platformi. 3DEXPERIENCE Platforma je poslovna platforma v oblaku, ki ljudem z različnih področij organizacije omogoča sodelovanje v vseh fazah življenjskega cikla izdelka.  Z le nekaj vlogami na platformi lahko uporabnik kadar koli in v kateri koli napravi ustvari in vzdržuje živo inženirsko definicijo izdelka.

Ena od ključnih vlog za dosego tega je »Product Release Engineer« z aplikacijo »Engineering Release« (prikazano spodaj). Ta aplikacija omogoča ustvarjanje definicijske strukture izdelkov brez odpiranja CAD orodja. A brez skrbi. Vsak inženirski element, ki se doda v strukturo, se samodejno doda v CAD strukturo. Ko se CAD podatki odprejo v povezanem avtorskem orodju, kot je SOLIDWORKS, se struktura posodobi z novimi elementi.

Ko je izdelek v celoti zasnovan, preverjen in sproščen, se celotna definicija izdelka zlahka pošlje sledečim sistemom v verigi prek samodejne izmenjave podatkov ali izvožene datoteke, ki jo ustvari uporabnik.

Ali ste pripravljeni preoblikovati svoje kosovnice in izboljšati produktivnost? Vse aplikacije, potrebne za oblikovanje in sodelovanje, so na voljo v oblaku s povezljivostjo z vašim CAD okoljem. To omogoča sodelovanje z različnimi računalniškimi okolji, tako da lahko več skupin dela na enotni definiciji izdelka v enem ekosistemu.

Vir: https://my.3dexperience.3ds.com/welcome/compass-world/3dexperience-works/governance/develop-and-release