Kaj je novega v 3D Motion Creator R2024x

Featured Video Play Icon

Ko gre za načrtovanje, je vizualizacija, kako se bo vaš izdelek obnašal, ključnega pomena. Orodja za simulacijo, kot je vloga 3D Motion Creator, vam lahko pri tem pomagajo. 3D Motion Creator ponuja robusten nabor orodij za simulacijo gibanja v intuitivnem, zelo interaktivnem in tesno integriranem okolju. 3D Motion Creator zagotavlja funkcionalnosti za kinematično in dinamično analizo gibanja sestavov in zagotavlja uporabne rezultate, ki dizajnerskim ekipam omogočajo, da preverijo gibanje izdelkov in optimizirajo obliko izdelka, kjerkoli in kadarkoli, saj deluje v oblaku, na 3DEXPERIENCE platformi.

Najnovejša posodobitev, R2024x GA, izboljšuje uporabniško izkušnjo, vizualizacijo in hitrost, tako da lahko lažje in hitreje ocenite svoje modele ter preverite več različnih scenarijev. Ta izdaja vsebuje nov ukaz Podmehanizem (Submechanism), ki skrajša čas nastavitve, tako da lahko hitro analizirate zapletene sistemske modele. Poleg tega lahko bolje razumete svoj mehanski sistem z izboljšavami 3D vizualizacije, vključno z animacijami obremenitve spojev in gibalnih elementov ter prepoznate morebitna ugrezanja med komponentami z novim ukazom Interference Probe.

Oglejmo si, kaj je novega.

Nov ukaz Submechanism – hitreje nastavite zapletene modele gibanja.

V najnovejši posodobitvi je nov ukaz Submechanism, s katerim lahko ustvarite primerek manjšega mehanizma v vašem glavnem mehanizmu. To vam omogoča enostavno in hitro ponovno uporabo preverjenih mehanizmov, ki obstajajo v podsklopih, kot podmehanizmov za izdelavo celotnega modela gibanja.

Ustvarjanje teh hierarhičnih modelov gibanja bo zagotovilo fleksibilnost v strukturi vašega izdelka in boljše razumevanje strukture modela na splošno.

Slika 1 – Hitreje nastavite zapletene modele gibanja z modeli podsestavov, ki jih je mogoče ponovno uporabiti, z novo definicijo hierarhičnega mehanizma, ki ga omogoča nov ukaz Submechanism.

Nov ukaz Interference Probe – zlahka prepoznajte morebitna ugrezanja med komponentami.

Novi ukaz Interference Probe vam omogoča hitro prepoznavanje morebitnih težav med gibljivimi deli. Preprosto izberite dve ali več komponent in zaženite ukaz, da vidite kje in kdaj lahko trčijo.

To vam bo pomagalo pri reševanju težav v zgodnji fazi načrtovanja in vam omogočilo, da hitro ocenite veljavnost sprememb vašega modela.

Slika 2 – Analizirajte ugrezanja in razdalje med telesi z uporabo 2D pogledov.

Vizualizirajte animacije sil in navorov – pridobite takojšnje povratne informacije o obremenitvah sistema.

Bolje razumejte, kako se bodo sile in navori obnašali v sklepih in elementih stroja med ponovnim predvajanjem ali predogledom animacije v 3D-pogledu.

Slika 3 – Vizualizirajte animacijo sile in navora za spoje in elemente stroja.

3D Motion Creator je vloga, ki deluje na 3DEXPERIENCE platformi. Do teh simulacij se dostopa preko brskalnika.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2023/12/whats-new-in-3d-motion-creator-r2024x.html