SOLIDWORKS Cloud Offer

Featured Video Play Icon

Najverjetneje vsi bralci tega bloga vejo kaj je SOLIDWORKS. To je 3D CAD modelirnik, ki se namesti na Windows sistem. Si pa tudi lahko zamislim, kaj si tak bralec predstavlja, ko prebere SOLIDWORKS Cloud Offer. Predstavlja si, da je to SOLIDWORKS, ki shranjuje podatke na oblak. A temu NI tako. SOLIDWORKS Cloud Offer je najem vlog/aplikacij na 3DEXPERIENCE platformi, ki so namenjene modeliranju na oblaku oz. v brskalniku brez potrebe po nameščanju programov lokalno.

V SOLDWORKS Cloud Offer ponudbi je vključenih več različnih licenc oz. vlog, ki so namenjene različnemu tipu CAD dela. Te vloge se delijo na vloge za komunikacijo (3DSwymer), vloge za upravljanje podatkov (Collaborative Industry Innovator), vloge za modeliranje (3D Creator, 3D Sculptor, 3D SheetMetal Creator in 3D Structure Creator), vloge za izdelavo risb (Manufacturing Definition Creator in Drafter) in vloge za izdelavo fotorealističnih renderjev (3D Render Small). Vsakemu novemu uporabniku 3DEXPERIENCE platforme pa predlagamo tudi vlogo za izobraževanje (3DEXPERIENCE Works Learner). Vse te vloge so opisane spodaj:

3DSwymer

Vloga 3DSwymer digitalno povezuje vse uporabnike prek zmogljivih aplikacij in storitev ter zagotavlja prostor, kjer lahko sodelujejo, eksperimentirajo in ustvarjajo skupaj. Z uporabo 3DEXPERIENCE platforme lahko podjetja ohranjajo zaposlene, dobavitelje, partnerje in stranke na tekočem po vsem svetu, kadarkoli, kjer koli in na kateri koli povezani napravi.

Collaborative Industry Innovator

Vloga Collaborative Industry Innovator zagotavlja ključna orodja in aplikacije, da lahko podjetja enostavno upravljajo in sodelujejo pri kateri koli vrsti dizajna v oblaku. Vse to na eni sami priročni lokaciji s platformo 3DEXPERIENCE. Vloga Collaborative Industry Innovator varno povezuje vse zainteresirane strani v vseh fazah življenjskega cikla izdelka in zagotavlja orodja, ki prihranijo čas, delujejo v brskalniku in so namenjena upravljanju življenjskega cikla.

3D Creator

3D Creator je oblikovalska vloga za 3D parametrično modeliranje v brskalniku. 3D Creator daje uporabnikom svobodo oblikovanja na kateri koli z internetom povezani napravi, kot je npr. tablica. Ta zmogljiva 3D parametrična rešitev je v celoti opremljena in lahko samostojno deluje, vendar se lahko uporablja tudi v povezavi z namiznim SOLIDWORKS 3D CAD, saj je popolnoma podprta z njim, in tudi z vsemi drugimi oblikovalskimi vlogami v SOLIDWORKS Cloud Offer, kot je 3D Sculptor.

3D Sculptor

3D Sculptor vloga je namenjena za oblikovalce, inženirje in digitalne umetnike, ki morajo ustvariti visoko stilizirane, organsko in ergonomsko oblikovane 3D modele. Tako kot 3D Creator je tudi 3D Sculptor zasnovan za delo v brskalniku.

3D SheetMetal Creator

3D SheetMetal Creator zagotavlja enostavno uporabniško izkušnjo, namenjeno potrebam dizajnerjem izdelkov iz pločevine.

3D Structure Creator

Vloga 3D Structure Creator je rešitev za 3D modeliranje in načrtovanje paličja (profilov ali varjenih konstrukcij). Vsebuje namenski vmesnik in nabor funkcij, prilagojen oblikovalcem, inženirjem in proizvajalcem. Ne samo, da lahko ustvarjate izdelke, lahko jih tudi delite in sodelujete v realnem času s svojo ekipo, partnerji in strankami v enem preprostem okolju v oblaku – na 3DEXPERIENCE platformi.

Manufacturing Definition Creator

Manufacturing Definition Creator je vloga, ki temelji na brskalniku in združuje zmogljivosti, ki temeljijo na modelih in risbah, v eni integrirani rešitvi. Enostavno opremite 3D modele z opombami za proizvodnjo (dimenzije, baloni, opombe,…) in iz njih hitro izdelajte 2D risbe z nekaj kliki miške. Kombinacija zmožnosti definicije 2D in 3D zagotavlja izredno prilagodljivost, kar vam omogoča, da izberete najboljši rezultat za delo in izpolnite potrebe vseh udeležencev projekta.

Drafter

Drafter vam omogoča hitro ustvarjanje in detajliranje 2D risb ter sporoča, kako mora biti vaš dizajn izdelan. Kadarkoli pride do spremembe v vašem 3D modelu, se vsi pogledi risbe samodejno posodobijo. Uporaba Drafterjevega obsežnega nabora orodij za dimenzije, tolerance in opombe pospeši proces razvoja izdelka z občutnim skrajšanjem časa od načrtovanja do izdelave, hkrati pa zmanjša stroške. To je edina vloga v SOLIDWORKS Cloud Offer ponudbi, ki jo je potrebno namestiti na računalnik.

3D Render Small

Vloga 3D Render Small oblikovalcem omogoča enostavno ustvarjanje visokokakovostnih fotorealističnih renderjev njihovih izdelkov z uporabo moči oblaka. Vsakomur omogoča ustvarjanje promocijskih vsebin kadarkoli in kjerkoli, z neskončno razširljivostjo prek arhitekture v oblaku. Izdelke se renderira s krediti, ki jih dobite v vlogi 3D Publication Credits.

3DEXPERIENCE Works Learner

3DEXPERIENCE Works Learner vloga sicer ni del SOLIDWORKS Cloud Offer paketa, a jo priporočamo vsem strankam, saj vsebuje zmogljive učne izkušnje, ki vam omogočajo, da preoblikujete način, kako dajete izdelke na trg, in ustvarite zanimive izkušnje za vaše partnerje in stranke. 3DEXPERIENCE WORKS povezuje vaš razvojni proces od oblikovanja prek proizvodnje do vključevanja strank v eno interaktivno in sodelovalno okolje. Naučite se sodelovati, oblikovati in upravljati svoje izdelke s knjižnico 3DEXPERIENCE Works Learner.

Te vloge so (večinoma) del SOLIDWORKS Cloud Offer paketa na 3DEXPERIENCE platformi. Kako se to razlikuje od standardnega SOLIDWORKS-a in kako lahko SOLIDWORKS Cloud Offer vloge in standarden SOLIDWORKS sodelujejo skupaj, si lahko preberete v prispevku na tej povezavi.