Kako DriveWorks lahko pomaga SOLIDWORKS konstrukterjem

Pogost izziv med konstrukterji je ustvariti skalabilne in stroškovno učinkovite rešitve, ki bodo ustrezale unikatnim zahtevam prilagodljivih produktov.

SOLIDWORKS ima sloves robustne in vsestranske CAD programske opreme za izdelavo natančnih 3D modelov in simulacij. Zaradi prijazenega uporabniškega vmesnika in zmogljivih funkcij je pogosta izbira inžinirjev iz različnih področji industrije.

Ker pa projekti postajajo vse bolj zapleteni, se poveča potreba po avtomatizaciji in prilagajanju, zaradi česar inženirji oblikovalci iščejo dodatne rešitve, ki dopolnjujejo SOLIDWORKS.

Spoznajmo orodje DriveWorks

DriveWorks je zmogljivo orodje za avtomatizacijo, ki je brezhibno integrirano znotraj SOLIDWORKS.

Vsebuje zbirko orodji za avtomatizacijo ponavljajočih načrtovalskih opravil ter ustvarjajanje prilagojenih različic svojih modelov.

DriveWorks deluje kot dopolnilo za SOLIDWORKS uporabnike, kadar gre za konfiguriranje različic izdelkov, generiranje proizvodnih risb ali izdelavi seznama materialov (BOM).

Avtomatizacija konstruiranja

DriveWorks omogoča avtomatizirano izdelavo parametričnih 3D modelov za zagotovitev natančnosti in doslednosti. To je izjemno koristno pri variabilnih produktih z veliko parametrov.

Konstruiranje s pomočjo pravil

Konstrukterji definirajo pravila in logiko znotraj DriveWorks za parametrične različice, ki temeljijo na specifičnih vhodnih parametrih. Pristop temeljen na pravilih zagotavlja sledenje vnaprej določenim standardom in kriterijem in s tem zmanjša možnost napak.

Prilagajanje in konfiguriranje

Inženirji lahko ustvarijo prilagodljive obrazce, ki uporabnikom omogočajo konfiguriranje in prilagajanje izdelkov na podlagi njihovih edinstvenih zahtev.

Upravljanje s podatki

Integracija med DriveWorks in SOLIDWORKS® vključuje upravljanje podatkov. Spremembe, opravljene v DriveWorks, se odražajo v SOLIDWORKS®, kar zagotavlja konsistentnost v celotnem postopku načrtovanja.

Prihranite na času in stroških

Z avtomatizacijo ponavljajočih opravil, lahko SOLIDWORKS konstrukterji z uporabo DriveWorks, bistveno skrajšajo čas oblikovalskega cikla.

S prihranjenim časom lahko podjetja povečajo pretočnost in ga lahko preusmerijo v inovacije in izpopolnjevanje modelov, ne pa v ročna in dolgotrajna opravila.

Enostavna namestitev, vzdrževanje in uporaba

Ustvarite in upravljajte lasten konfigurator, ki ustreza vašim poslovnim potrebam.

Svoj projekt lahko zlahka prilagodite in razširite, ko je to potrebno. Samo enkrat ustvarite nabor 3D modelov, oblikovalskih pravil, obrazcev in predlog dokumentov ter jih vedno znova uporabljajte. S sistemom DriveWorks se vsi potrebni dokumenti in podatki za prodajo in izdelavo vsakega naročila po meri samodejno ustvarijo na podlagi vaših določenih pravil.

VIR: https://www.driveworks.co.uk/blog/how-driveworks-helps-solidworks-engineers-succeed/