Novo v CAMWorks 2024 – OPTIMIZACIJA VRTANJA Z ODMIKOM

Optimizirano vrtanje z odmikov je sedaj na voljo z CAMWorks 2024 verzijo. Funkcija izniči prazen »jalov« prostore med luknjami oz. t.i. luknjami sestavljenimi z več gradniki med katerimi se nahaja prazen prostor oz. obdelava ni potrebna.

Kadar govorimo o dveh ali več koaksialnih luknjah, ki so v CAMWorks prepoznane samodejno ali pa dodane ročno lahko sedaj v zavihku »Drill Hole Parameters« vidimo novo funkcijo »Optimized Pecking«. Funkcija se prikaže kadar izklopimo izvoz cikla in vrtamo neposredno z g-kodo.

Slika 1: Nova funkcija “Optimized Pecking”

Če potrditveno polje »Optimized Pecking« ni označeno, bo pot orodja za vrtanje ustvarjena kot skupna globina združenih lukenj. Pri privzetih nastavitvah to potrditveno polje ni označeno. Te privzete nastavitve lahko spremenite v tehnološki bazi podatkov.

Slika 2: Nastavitev nove funkcije “Optimized pecking” v tehnološki bazi podatkov

Če je možnost »Optimized Pecking« označena, bo pot orodja za vrtanje spremenjena tako, da se bo po obdelavi prvega cilindra v skupini lukenj, orodje neposredno premaknilo do vrha naslednjega cilindra in bo začelo s premiki luknjanja z razdalje, nastavljene kot višina razdalje med luknjami. Podajalna hitrost, dodeljena tej obdelavi, bo enaka kot je »Z« podajanja.

Slika 3: Levo – “Optimized pecking” izklopljeno;  desno – “Optimized pecking” vklopljeno