Ročni komplet za odstranjevanje prahu za SLS 3D tiskalnike Fuse

Formlabs Fuse Depowdering kit je poceni, vse-v-enem ročna oprema za naknadno obdelavo, ki vam omogoča hitro čiščenje delov SLS ter zbiranje, presejanje in kombiniranje uporabljenega prahu, da se pripravite na naslednji tisk.

Vodič za uporabo Formlabs Fuse Depowdering kit:

Odstranjevanje prahu in čiščenje natisnjenega dela – uporabite delovno območje, da odstranite natisnjen del iz delovne komore in odstranite ostanke prahu iz površinskega oklepa s pomočjo priloženih orodij in ščetk

Sejanje in zbiranje prahu – uporabite zajemalko in vibracijsko sito za presajanje uporabljenega prahu

Recikliranje – Uporabite tehtnico in lijak, da zmešate neporabljen prah in ga dodate v kartušo za vaš naslednji tisk.

Dodatna oprema

Spodnji ročaj za Fuse Build Chamber
Za večjo priročnost in varnost je izbirni dodatek spodnji ročaj za delovno komoro. Ta ročaj uporabnikom olajša držanje in varno upravljanje z delovno komoro. Namestitev je preprosta, saj jo je mogoče enostavno pritrditi na spodnji del delovne komore s šestrobim ključem.

Sifter 300 Sieve
Po ekstrakciji dela s Fuse Depowdering kompletom se nesintrani prah usmeri v priloženo sito. Mikro sito učinkovito preseje morebitne delce ali ostanke, s čimer zagotovi, da prašek ostane čist, hkrati pa ohranja gladek pretok prahu. Ta predelan prah lahko nato priročno shranite v kartušo za prihodnja tiskarska opravila. Upoštevajte, da je kompletu za odstranjevanje prahu priloženo Sifter 150 Sieve, ki je združljivo za uporabo z vsemi Formlabs SLS materiali, razen z Nylon 11 CF. Za uporabo s praškom Nylon 11 CF je potrebno sito Sifter 300 Sieve.

Za več informacij o Formlabs ponudbi, lahko obiščete našo spletno stran. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.

Vir: https://formlabs.com/eu/blog/fuse-depowdering-kit/