Vizualizacija modelov in mehanizmov

Ko gre za potrjevanje in vizualiziranje premikanja vašega izdelka v resničnem svetu, je ključnega pomena imeti pravo tehnologijo. 3D Motion Creator je vaše orodje za simuliranje kinematike in dinamike vaših modelov.

Z vsako različico je poudarek na izboljšanju uporabniške izkušnje in zagotavljanju boljšega poteka dela in orodij, da lažje razumemo obnašanje naših izdelkov. V zadnji izdaji, R2023x FD02, je dodanih več izboljšav za vizualizacijo, da lahko bolje analizirate in v celoti razumete, kako se bodo vaše komponente odzivale med gibanjem ob različnih trenutkih.

V tem prispevku vam predstavljamo nekaj novosti in izboljšanih funkcij, s katerimi si lahko začnete pomagati že danes.

3D vizualizacija v Motion Elements – pridobite takojšnje povratne vizualne informacije o spreminjanju vrednosti v danem trenutku.

Sedaj lahko bolje vizualizirate obnašanje sistema z izboljšano 3D vizualizacijo uporabljenih obremenitev in hitrosti v načinu pregleda in animacije rezultatov. Na zaslonu boste lahko med simulacijo jasno spremljali spreminjanje vrednosti.

Posodobitve uporabnosti 2D grafov – hitreje ustvarite več 2D grafov

V novi verziji je izboljšana uporabnost 2D izrisov, ki vam pomagajo skrajšati potek dela. Poenostavljen je postopek ustvarjanja 2D grafov, poleg tega pa boste opazili tudi naslednje:

  • Zmožnost izbrisa vseh krivulj
  • Izboljšana podoba kanalov elementov
  • Izboljšava narisanih krivulj in odsekov za lastnosti krivulj

Nova copy paste from/to funkcija – prihranite čas pri nastavljanju svojih funkcij

Do nedavnega je obstajal le ročni način, da definirate funkcijo s podatkovnimi točkami za koordinate. Zdaj lahko s Funtion ukazom hitro definirate funkcije s podatkovnimi točkami z novimi možnostmi kopiranja in lepljenja iz zunanjih programov, kot je Excel.

Nov način za meritve kinematike – pridobite boljše razumevanje o gibanju komponent med katerima koli dvema točkama.

Obstaja nova funkcija meritev kinematike, ki vam omogoča hitro analizo podrobnosti o gibanju komponent s pomočjo merilnih sond, ki jih definirate med katerima koli dvema točkama v sistemu. Skozi celotno simulacijo lahko ocenite meritve položajev, hitrosti, pospeške ali meritve kotov med dvema položajema v mehanizmu. Rezultate lahko nato izrišete, da si bolje predstavljate obnašanje sistema.

Nov Force Probe Torque ukaz – hitro ocenite in spremljajte obremenitve sklopov s sondami sil in navora.

Ta novi ukaz vam omogoča izvajanje simulacije gibanja komponent, kot je na primer gonilnik gibanja, in nastavljanje konstante rotacije komponente za oceno sil in navorov, s katerimi bi gonilnik deloval na komponente. Tudi te rezultate je možno prikazati v 2D grafu.

Če želite izvedeti več o 3D Motion Creator vlogi, lahko kontaktirate IB-CADDY na 01 566 12 55 ali info@ib-caddy.com.