SOLIDWORKS Flow Simulation – procesiranje preko omrežne povezave

Programska oprema SOLIDWORKS Flow Simulation omogoča deljenje preračuna vaše analize preko omrežne povezave s SOLIDWORKS Flow Simulation Remote Solverjem. Tako lahko z razbremenjenim procesorjem nadaljujete svoje delo, medtem ko Remote Solver rešuje simulacijo. Takšen način dela je še posebej uporaben, ko več uporabnikov dela na računalnikih z omejenimi zmogljivostmi, imajo pa na voljo 1 zmogljivejši računalnik, ki si ga lahko delijo za izvajanje preračunov z veliko večjo hitrostjo.

SOLIDWORKS Flow Simulation

Procesiranje je deljeno med lokalno in oddaljeno napravo.

  • Lokalna naprava: mreženje, nastavljanje datoteke z rezultati simulacije, predprocesiranje
  • Oddaljena naprava: iterativno reševanje

Nastavitev:

SOLIDWORKS in Flow Simulation morata biti nameščena tako na lokalnem, kot tudi na oddaljenem računalniku. Prav tako morata biti oba na isti različici in servisnem paketu.

Licenciranje:

Čeprav morata biti SOLIDWORKS in Flow Simulation nameščena na oddaljenem računalniku, aktivacija ni potrebna. Samo lokalni računalnik potrebuje dostop do licenc za SOLIDWORKS in Flow Simulation.

  • Če uporabljate samostojno licenco za SOLIDWORKS in/ali Flow Simulation, aktivacija na oddaljeni napravi ni potrebna.
  • Če uporabljate mrežno licenco za SOLIDWORKS in/ali Flow Simulation, oddaljena naprava ne bo uporabljala dodatnih licenc.

Možnosti:

Do možnosti za nastavljanje Remote Solverja lahko dostope na lokalnem računalniku s klikom na Tools > Flow Simulation > Tools > Options.

Komunikacija med lokalno in oddaljeno napravo poteka preko TCP vrat na skupnem omrežju. Privzeto se uporabljajo TCP vrata 30950. To je mogoče spremeniti v nastavitvah ali pa pred procesiranjem v primeru, da druga aplikacija zahteva uporabo privzetih vrat. Vaša IT služba naj zagotovi, da požarni zid dovoljuje vhodno in izhodno komunikacijo preko določenih vrat. Zaženite Telnet test, da preverite povezljivost z oddaljenim računalnikom.

Nastavitve za SOLIDWORKS Flow Simulation Remote Solver

Med procesiranjem se rezultati shranjujejo v začasno datoteko na oddaljenem računalniku. Privzeto je ta datoteka shranjena v C:\Windows\Temp, vendar je to pot možno spremeniti v Remote Solver nastavitvah, ki so prikazane na zgornji sliki. Za shranjevanje rezultatov med reševanjem se ustvarijo tudi podmape, ki se ob koncu računanja prekopirajo na lokalni računalnik, nato pa se začasne datoteke na oddaljenem računalniku izbrišejo.

Reševanje

Pogovorno okno “Run” za izračun omogoča izbiro oddaljenega računalnika. Kot privzeto je nastavljen lokalni računalnik, kar pomeni, da so vse iteracije izračunane na lokalnem računalniku. S klikom na možnost dodajanja novega računalnika “Add computer” lahko ročno dodate ime oddaljenega računalnika.

 

Med reševanjem ima lokani računalnik dostop do pregleda nad izvajanjem izračunov in grafov. Oddaljen računalnik med računanjem ničesar ne prikazuje na zaslonu, le proces imenovan “efdsolver.exe” se izvaja v ozadju.

 

Vir: Javelin Technologies, SOLIDWORKS Flow Simulation Remote Solver (Network Solving), SOLIDWORKS Tech Blog, 21. junij, 2021, dostopno na: https://blogs.solidworks.com/tech/2021/06/solidworks-flow-simulation-remote-solver-network-solving.html