Logopress ProgSim – simulacije progresivnega štancanja

Logopress® ProgSim je vtičnik, ki omogoča orodjarjem in oblikovalcem progresivnih orodij hitro in natančno izvajanje simulacij procesa progresivnega štancanja izdelkov vključno z globokim vlekom, upogibanjem, elastičnim izravnavanjem in ostalimi preoblikovalnimi procesi. Inženirjem je omogočeno enostavno simuliranje, spreminjanje in preverjanje optimalne razporeditve izrezov na traku s pomočjo inkrementalne simulacijske tehnologije AutoForm solverja.

Z uporabo programa imate globok vpogled v sam proces preoblikovanja, vnaprej pridobite podatke o silah in hitro identificirate probleme, ki se lahko pojavijo kot so gubanje, trganje in prekomerno tanjšanje materiala.

Z Logopress ProgoSim lahko inženirji tudi brez znanja o analizah s končnimi elementi pridobijo vse pomembne rezultate, ki so potrebni za ocenitev in naredijo spremembe za izboljšanje procesa.

Program deluje kot virtualna poskusna štanca, na kateri lahko inženirji hitro in temeljito preverijo proces preoblikovanja še preden začnejo z izdelavo preoblikovalnega orodja. Zmanjšanje časa in stroškov izdelave prototipnega orodja tako vodi do hitrejšega in bolj rentabilnega snovanja progresivnih orodij.

 

  • Analizirajte preoblikovalnost kovine in efekt elastičnega izravnavanja že med procesom razporejanja izrezov
  • Cenovno ugodna rešitev, enostavna za uporabo, točna virtualna preizkusna štanca prilagojena za majhne in srednje velike izdelke
  • Rezultati o stanjševanju, gubanju, trganju in deformacijah