Enostavno shranjevanje SOLIDWORKS podatkov na oblak

Featured Video Play Icon

Če ste odgovorni za učinkovito uporabo SOLIDWORKS-a v vašem podjetju, ste zagotovo pomislili tudi na upravljanje podatkov. Skrbijo vas stvari kot so:

  • Varen centraliziran zalogovnik vaših SOLIDWORKS podatkov,
  • Zagotavljanje ustreznih pravic dostopa in
  • Izogibanje neujemanju različic in nenamernim prepisom starih podatkov.

Zdi se, da ima vsaka rešitev kompromise v smislu krivulje učenja, stroškov programske in strojne opreme ter kompleksne implementacije. Morda se sprašujete…

Zakaj mora biti upravljanje SOLIDWORKS podatkov tako zahtevno?

V resnici sploh ni potrebno, da je zahtevno. Odgovor je zbirka vlog (licenc) v 3DEXPERIENCE platformi, ki so namenjene upravljanju podatkov na oblaku. V tej zbirki, ki jo imenujemo Hassle-Free Data Management, imamo tri vloge – 3DSwymer, Collaborative Industry Innovator ter osrednja vloga Collaborative Designer for SOLIDWORKS. Te vloge se uporabljajo, da vašo obstoječo licenco SOLIDWORKS-a povežete s 3DEXPERIENCE platformo. To je hiter, prilagodljiv in enostaven način za začetek upravljanja vaših SOLIDWORKS podatkov v oblaku.

Kaj zmore narediti Hassle-Free Data Management?

Vse se začne, ko shranite svoje SOLIDWORKS kose, sestave in risbe v svoj zasebni prostor na 3DEXPERIENCE oblaku. Vse, kar potrebujete, je integrirano v SOLIDWORKS Task Pane (stranskem uporabniškem oknu), tako da vam sploh ni potrebno zapustiti vašega znanega SOLIDWORKS okolja.

Vključeno je celo orodje za množično nalaganje SOLIDWORKS podatkov, ki vam pomaga avtomatizirati selitev podatkov v oblak.

Upravljanje z revizijami in kontroliranje operacij življenjskega stanja je enostavno.

Vsi uporabniki imajo vpogled v to, na čem delajo drugi člani ekipe, in lahko komunicirajo prek aplikacij, vgrajenih v platformo. To je bolj brezhiben način dela in sodelovanja.

Uporabniki, ki ne uporabljajo SOLIDWORKS-a, si lahko ogledajo, označujejo, raziskujejo strukturo 3D modelov in sodelujejo s člani ekipe – vse iz brskalnika v kateri koli napravi z dostopom do interneta.

Kako deluje?

SOLIDWORKS uporabniki preprosto kupijo in namestijo vtičnik 3DEXPERIENCE konektor, ki je del Collaborative Designer for SOLIDWORKS vloge. Uporabnikom, ki ne uporabljajo SOLIDWORKS-a, pa ni potrebno kupiti celotnega paketa Hassle-Free Data Management, saj ne potrebujejo SOLIDWORKS konektorja. Kupijo torej le 3DSwymer in  Collaborative Industry Innovator vlogi, preko katerih dostopajo do SOLLIDWORKS podatkov in orodij za sodelovanje kar prek katerega koli brskalnika. Njim ni potrebno namestiti ničesar. Za vse vloge pa lahko izberete četrtletno ali letno naročnino. Podpora je vključena in posodobitve so samodejne.

Ničesar v zvezi z vašim trenutnim licenciranjem SOLIDWORKS-a ni treba spremeniti. Pravzaprav vam sploh ni treba uporabljati najnovejše verzije SOLIDWORKS-a. Upravljanje podatkov v oblaku je podprto v trenutni in dveh prejšnjih različicah SOLIDWORKS-a.

Za razliko od tradicionalne programske opreme za upravljanje podatkov so IT stroški minimalni. Vse nastavitve, ki jih želite prilagoditi, so dostopne iz katerega koli brskalnika, vendar je večina uporabnikov lahko uspešna takoj z vnaprej pripravljeno nastavitvijo.

Kako naprej?

Če iz kateregakoli razloga še niste našli idealne rešitve za upravljanje SOLIDWORKS podatkov in ste pripravljeni izvedeti več o brezhibnem upravljanju podatkov preko oblaka, is oglejte posnetek webinar-ja, da vidite, kaj se lahko zgodi, ko SOLIDWORKS povežete z oblakom in kako lahko sodelujete v podjetju preko 3DEXPERIENCE platforme: povezava.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/07/its-time-for-hassle-free-data-management.html