Kako je podjetje MPS skrajšalo čas simulacij iz 2 tednov na 1 dan

Morgan Polymer Seals (MPS) vsako leto dobavi 100 milijonov tesnil za pogonske sklope in gorivne ter električne aplikacije za Ford, GM, Nissan, Hyundai in druge proizvajalce avtomobilske opreme ter dobaviteljem v Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem.

MPS ima sloves najbolj zaupanja vrednega podjetja na področju avtomobilskih tesnil, saj dosledno izbira najboljše materiale, ki ustrezajo specifičnim obratovalnim pogojem in kontaktom z raličnimi fluidi, ob enem pa vse rešitve dostavijo ob dorečenih rokih.

Podjetje je ustanovil Kevin Morgan leta 1997. MPS je veliko let uporabljalo SOLIDWORKS® 3D Design za razvoj in konstruiranje tesnil in orodij ter za izmenjavo podatkov s strankami in partnerji. Do pred kratkim so za analize s končnimi elementi (ang. Finite element analysis FEA) sodelovali z zunanjimi izvajalci. Zaradi naraščajočega povpraševanja kot posledica rasti trga električnih in hibridnih vozil so se odločili, da FEA simulacije izvajajo sami v podjetju in s tem izboljšajo učinkovitost in znižajo stroške.

Odločili so se za delo v oblaku – na 3DEXPERIENCE® platformi uporabljajo vlogo Structural Mechanics Engineer za namene simulacij.

Hitrejše in cenejše analize s končnimi elementi = več časa za razvoj

»3DEXPERIENCE platformo smo si izbrali, ker temelji na oblačnih tehnologijah, kar omogoča sodelovanje z našo oddaljeno razvojno organizacijo, brezhibno deluje s SOLIDWORKS podatki in vključuje Abaqus® Explicit Solver, ki predstavlja najboljšo rešitev za tip simulacij, ki jih izvajamo na naših modelih, ker vključujejo hiperelastičnost, lezenje, utrujanje in kontaktne probleme.« je povedal konstruktor Thomas Morgan.

Odkar so začeli uporabljati Structural Mechanics Engineer, so drastično zmanjšali pretočni čas simulacij – iz 2 tednov na 1 dan – s čimer so predvsem zmanjšali stroške, saj lahko zdaj izvajajo več kompleksnih FEA simulacij. Poleg tega so zmožni hitreje zaključiti nekatera dela za stranke, hkrati pa lahko posvetijo več pozornosti raziskavam za kalibracijo materialov, brez, da bi obremenjevali numerične vire.

Uporaba 3DEXPERIENCE platforme je komplementarna MPS-jevi strategiji uvajanja računalništva v oblaku z namenom povečanja stroškovne učinkovitosti. »Naša proizvodnja je v Mehiki, vsi naši razvojni viri pa so razpršeni po različnih državah v ZDA. Šele začeli smo izkoriščati orodja za upravljanje življenjskega cikla izdelka (ang. Product lifecycle management PLM), ki nam jih ponuja 3DEXPERIENCE platforma, v prihodnje pa načrtujemo še bolj utrditi uporabo njenih orodij za razvoj z oblačnimi tehnologijami.« je dodal Morgan.

 

Vir: Solidworks, MPS Cuts Simulation Times from Two Weeks to One Day with 3DEXPERIENCE Works Simulation, 24. semptember, 2021, dostopno na: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/09/mps-cuts-simulation-times-from-two-weeks-to-one-day-with-3dexperience-works-simulation.html