Zakaj PLM v oblaku?

Tradicionalni odjemalec/strežnik (PLM) sistemi za upravljanje življenjskega cikla izdelkov so še vedno razširjeni po vsej industriji. Večja podjetja se zanašajo na PLM pri upravljanju ogromnih količin podatkov, ki podpirajo stalen razvoj oblikovanja skozi proizvodnjo. Implementacija tradicionalnih PLM sistemov običajno vključuje visoko stopnjo zapletenosti in prilagajanja, kar pogosto pomeni veliko časa in stroškov za podjetje.

Tehnologija v oblaku pa spreminja PLM igro, zlasti za mala in srednje velika podjetja. Podjetja se lahko »priklopijo« in plačajo samo tisto funkcionalnost, ki jo potrebujejo. Ko podjetje raste, preprosto se lahko dodajejo več PLM funkcij. Poleg tega so sistemi za upravljanje podatkov, ki temeljijo na oblaku, enostavnejši za uporabo in ponujajo ugodnejše cenovne modele, poleg tega pa zmanjšajo IT stroške.

Upravljanje podatkov v oblaku podjetjem vseh velikosti olajša obvladovanje zapletenosti celotne evidence izdelkov. Oddaljeni zaposleni, dobavitelji in stranke lahko enostavno sodelujejo pri razvoju izdelkov. Sodelovanje je učinkovitejše, če so podatki na enem samem varnem mestu, do katerega lahko dobesedno vsi v ekipi dostopajo ne glede na geografsko lokacijo.

3DEXPERIENCE Works orodja za upravljanje podatkov omogočajo ekipam shranjevanje, upravljanje in sodelovanje na načrtovalnih SOLIDWORKS podatkih, ko so povezani s platformo v oblaku.

Začnite na začetku in od tam naprej rastite

Podjetja, ki uporabljajo SOLIDWORKS, običajno začnejo svoja prizadevanja za upravljanje podatkov z inženirskimi zmogljivostmi v oblaku, ki vključujejo osnove: sodelovanje, komunikacijo, nadzor revizij in orodja za upravljanje opravil skupaj z repozitorijem podatkov. Ko podjetje raste, je dodajanje več PLM zmogljivosti, kot je izdelava in upravljanje proizvodnih kosovnic (MBOM), enostavna.

Ko so povezani v oblak, lahko SOLIDWORKS inženirji dostopajo do PLM funkcionalnosti neposredno iz svojega oblikovalskega okolja, ker je CAD podatke mogoče shraniti in upravljati v različnih datotečnih formatih. Poleg tega so v 3DEXPERIENCE portfelju na voljo dodatne funkcije za olajšanje oblikovanja, inženiringa, simulacije in proizvodnje.

Preprosto dostopna orodja v oblaku pospešijo načrtovanje in inženirske iteracije, ki jih je mogoče realizirati z manj fizičnimi prototipi za dokončanje razvoja izdelka. Kupci dobijo želeno hitreje, z večjim zadovoljstvom, medtem ko proizvajalec zmanjša režijske stroške. Ekipe za razvoj izdelkov so sposobnejše proizvesti tisto, kar je za njihovo podjetje najpomembnejše: visokokakovostne izdelke, ki premagajo konkurenco na trgu.

Poiščite, delite in ponovno uporabite podatke (Find, Share,Re-use Data)

Inženirji, ki izdelujejo nove izdelke, imajo koristi od pregleda preteklih dizajnov. Iskanje takšnih modelov postane izjemen izziv, če je inženir, ki je izdelal prejšnji izdelek, zapustil podjetje. Na platformi za upravljanje podatkov v oblaku je enostavno dostopati, iskati in ponovno uporabiti podatke, povezane z izdelkom. Ker so vse podatke shranjene na enim mestom inženirji bodo porabili manj časa za iskanje za to kar potrebujejo.

Vse pogosto proizvodne ekipe prejmejo podatke, ki jih potrebujejo, pozno v fazi načrtovanja. Z ustreznimi podatki bi lahko proizvodnja dragoceno prispevala zgodaj v procesu oblikovanja, kar bi lahko pomagalo inženirju zmanjšati število kosov v sestavu, zmanjšati zahteve po materialih, pospešiti proizvodnjo ali se izogniti dragim spremembam v zadnjem trenutku.

Okolje, ki temelji na oblaku, olajša vključitev proizvodnje na sprednji del oblikovanja, kar članom skupine omogoča dostop do podatkov o izdelkih in sodelovanje pri njih v realnem času, kar izboljša komunikacijo in učinkovitost. Omogočanje zgodnjega sodelovanja med inženirjem in proizvodnjo pomaga preprečevati nadaljnje težave in gradi prijateljstvo namesto frustracij med oddelki.

En sam vir resnice

3DEXPERIENCE Works ponuja enotno definicijo izdelka, ki omogoča vsakomur v podjetju, na podlagi njegove funkcije in pravic da dostopa, da si ogleda, spremeni in prispeva k enemu neprekinjenemu delovnemu toku in enemu samemu viru resnice v realnem času. Povezovanje vseh ustreznih ljudi s popolno vidljivostjo sprememb in napredka, rezultatov, procesov in orodij pospešuje razvoj izdelkov.

En sam vir resnice na vsaki stopnji življenjskega cikla izdelka, vključno z upravljanjem BOM in spremembami, zagotavlja kontinuiteto in sledljivost za učinkovitejši razvoj inovativnih izdelkov. Predaje so odpravljene, saj ekipe delajo vzporedno, ker se posodobitve samodejno naložijo na platformo za takojšen dostop.

Vidnost ključnih informacij prek nadzornih plošč in poročil v realnem času zagotavlja vodilnim v razvoju izdelkov kritične podatke. Dostopnost podatkov omogoča tudi večjo povezljivost s poslovnim omrežjem in dobavitelji ter olajša odločanje. Popolna preglednost podatkov izboljša sodelovanje in komunikacijo ter zmanjša napake.

Učinkovite rešitve, ki povečujejo kakovost

3DEXPERIENCE Works lahko združuje znano enostavnost SOLIDWORKS-a z vsemi najboljšimi aplikacijami v razredu, ki jih je razvil Dassault Systèmes in ki olajšajo idejo, načrtovanje, simulacijo, upravljanje podatkov, proizvodnjo, trženje in prodajo – vse v varnem deljenem okolju.

Za več informacij o 3DEXPERIENCE Works aplikacije in sami platformi 3DEEXPERIENCE, lahko obiščete našo spletno stran, ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.

 

vir: Why Cloud-based PLM?