Novosti v CAMWorks 2023

Video: Novosti v CAMWorks 2023

Izšla je nova verzija programske opreme CAMWorks – CAMWorks 2023. V nadaljevanju so naštete ene izmed glavnih funkcionalnosti, ki so bile v novi verziji izboljšane ali dodane.

PODPORA ZA 5-OSNE EULERJEVE KOTE

Najprej si bomo pogledali podporo za 5-osne eulerjeve kote na strojih z nagibno delovno površino. Takšen tip programiranja se običajno uporablja za 3+2 obdelave na 5 osnih rezkalnih strojih in na več osnih stružno-rezkalnih strojih. Obdelava z nagnjeno površino dovoli uporabo 3+2 funkcionalnosti na nagnjeni delovni površini. Tako lahko na primer opravite krožno interpolacijo, kompenzacijo radija orodja in vrtanje ter vrezovanje navoja na nagnjeni delovni površini. V videu vidite primer 3+2 obdelave na bloku motorja, ki ima nagnjene površine katere je potrebno obdelati. Na tej nagnjeni površini je treba izvesti vrtanje, vrezovanje navojev,… Zato je to idealna aplikacija za takšno vrsto programiranja. In tudi, kot sem že omenil, je to uporabljeno tudi na stružno-rezkalnih strojih. CAMWorksov ”virtual machine” prav tako omogoča Eulerjeve kote. Pa si poglejmo kratki video na temo Eulerjevih kotov.

IZBIRA ORODJA GLEDE NA DOLŽINO REZALNEGA DELA

Naslednja izboljšava je izbira orodja glede na dolžino rezalnega dela orodja in globino gradnika. Dejansko sta tukaj združeni dve izboljšavi. Prva je ta da ko je ”toolcrib priority” nastavljen na ”on” potem bo pravilno orodje izbrano glede na dolžino rezalnega dela orodja in globine gradnika.

Druga izboljšava pa je dodajanje logike v techDB, tako da ko je uporabljena opcija ”use expression”, bo dolžina rezalnega dela orodja upoštevana pri izbiri orodij. Pa si poglejmo kratki video glede izbire orodij.

 

NOVI CIKLI TIPANJA (PROBING) IN MOŽNOSTI IZVOZA

Naslednja izboljšava je nekaj novih ciklov merjenja in možnosti izvoza, ki so bile dodane v CAMWorks 2023. Ti novi cikli merjenja vključujejo tritočkovno ravninsko merjenje, kotne meritve na osi x in y ter tudi meritve na četrti osi v smeri x in y. Skupaj torej pet novih ciklov, ki so bili dodani v ”CAMWorks probing”. Nove možnosti izvoza merjenja so dostopne pod lastnostmi orodja.

Pa si oglejmo kratek video o novih možnostih tipanja in novi možnosti izvoza.

 

VOLUMILL IZBOLJŠAVE

Naslednja izboljšava se nanaša na operacije rezkanja oziroma operacije čiščenja območja z uporabo funkcije »Volumill«. Pri »Volumill« funkciji lahko določimo, da se obdelujejo samo notranji prostori v kosu. Nova funkcija omogoča lažjo strojno obdelavo kalupov in drugih obdelovancev, ki imajo vdolbine, pri katerih ne želite obdelovati na primer zunanjosti dela, oboda ali drugih območij, ki bodo obdelana po drugačnem postopku. Nova funkcija zmanjšuje čas programiranja ter zagotavlja ciljno usmerjeno napredno generiranje poti orodja.

UPOŠTEVANJE MATERIALA ZA DOLOČANJE PODAJANJA IN HITROSTI

Naslednja velika izboljšava je zmožnost, da CAMWorks 2023 izbere pravilna podajanja in hitrosti na podlagi materiala dveh različnih kosov, ki sta v SOLIDWORKS sestavu.

V tem primeru se kos iz nerjavečega jekla 316 obdeluje na levi in ​​kos iz aluminija 6061 obdeluje na desni. CAMWorks bo samodejno izbral pravilne pomike in hitrosti glede na vrsto materiala za vsakega od kosov, ki se obdelujeta.

Celoten webinar s predstavitvijo vseh novosti je dostopen na našem YouTube kanalu.

Za dodatne informacije o CAMWorks produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.