CAMWorks 2023 – izboljšave uporabniške izkušnje

V videih so prikazane posodobitve, dodane za izboljšanje uporabniške izkušnje v CAMWORKS 2023.

Vredno je omeniti, da so nekatere od teh izboljšav zahtevale veliko časa in truda in bi jih lahko šteli tudi za velike izboljšave. Prav tako je pomembno, vedeti da so vse izboljšave, ki ste jih videli v prejšnjem blogu in te ki bodo prikazane spodaj, bile dodane na zahtevo strank. Ekipa Cam Works želi, da veste, da vam prisluhnemo in trdo delamo, da bi izboljšali delovanje CAMWorksa da vam pomaga hitreje in lažje programirati dele, da boste lahko bolj produktivni in pridobili večji tržni delež.

Spreminjanje velikosti pogovornega okna izbire orodij

To pogovorno okno uporabniki običajno stalno uporabljajo, zato je več uporabnikov in prodajalcev zahtevalo možnost spreminjanja velikosti tega polja.

Urejanje najmanjšega premera luknje pri operacijah rezkanja navojev

Dodana je bila tudi možnost urejanja najmanjšega premera luknje za operacije rezkanja navojev, kar naj bo uporabnikom omogočilo nekoliko večjo prilagodljivost pri programiranju operacij rezkanja navojev.

Povezovanje vstopov in izstopov orodja pri konturnih operacijah

Dodano je bilo tudi povezovanje vstopov in izstopov orodja za povezane konturne operacije, kar bi vsekakor moralo pripomoči k izboljšanju uporabniške izkušnje, saj je bila to v preteklosti težava.

Možnost za določitev dodatne oziroma globine v drugi smeri t.i. otokov na področju obdelave

Dodana je bila možnost za določitev druge končne smeri t.i. otokov, kar omogoča dodajanje surovca na vrh otokov za dodatne operacije obdelave.

Podpora za vrste orodij s konusnim steblom in steblom z utorom

Podpora za vrste orodij s konusnim steblom in steblom z utorom je zdaj vključena v CAMWorks 2023. Zaradi tega definiranje orodij sedaj lažje. V CAMWorksu 2023 so sedaj podprta konusna orodja z obliko lizike.

Podpora za ciklično struženje navojev, ko je smer podajanja obrnjena

Pri struženju je zdaj na voljo podpora za ciklično stružejne navojev, ko je smer podajanja obrnjena.

TechDB izboljšava

V oknu techDB se lahko operacijam, ki uporabljajo orodja za vrezovanje navoja ali vtiskovanje navoja, zdaj določi atribute pomožnega vretena in so podprti za dodatne operacije.

Samodejna izbira pravilnega post procesorja

Obstaja še ena zadnja izboljšava, katero bi omenili. To je zmožnost za CAM works 2023, da samodejno ponovno izbere pravilen postprocesor iz privzete poti postprocesorja, če se pot spremeni. V CAMWorks 2023, tudi če se spremeni pot za postprocesorje, bo postprocesor, naveden v podedovani datoteki, samodejno znova izbran.

Za dodatne informacije o CAMWorks produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.