Izobraževanje za DraftSight na my.solidworks.com

Featured Video Play Icon

Kot najbrž veste, ima SOLIDWORKS celo paleto modulov, ki razširijo delovanje SOLIDWORKS-a. Na voljo imamo simulacije s SOLIDWORKS Simulation, izdelavo kontrolne dokumentacije s SOLIDWORKS Inspection, izdelavo renderjev s SOLIDWORKS Visualize in veliko več. S tem SOLIDWORKS ni več le 3D CAD program ampak je veliko več. Seveda pa moramo mi, kot uporabniki, te dodatne zmožnosti znati uporabljati. DraftSight je pomemben del družine SOLIDWORKS produktov. Poglejmo si primer uporabnika, ki bi se želel naučiti uporabljati DraftSight za izdelavo 2D DWG/DXF dokumentacije.

Tak uporabnik ima več možnosti:

  • Razni članki in videi na spletu
  • Izobraževanje v IB-CADDY izobraževalnem centru
  • Spletna izobraževanja na my.solidworks.com

V tem članku se bomo fokusirali na tretjo možnost – spletna izobraževanja na My.solidworks.com.

 

Na začetku pa moramo ugotoviti kaj my.solidworks.com sploh je. To je spletni portal, ki vsebuje raznorazne informacije o SOLIDWORKS-u in povezanih produktih, knjižnice 3D modelov, SOLIDWORKS forum in, med drugim tudi, spletna izobraževanja.

Ko pridete na stran my.solidworks.com, se boste morali prijaviti v sistem. Kot uporabnik imate lahko različne nivoje dostopa do my.solidworks.com. Obstajajo:

  • Guest – brezplačen dostop
  • Standard – dostop za stranke z aktivnim vzdrževanjem za SOLIDWORKS
  • Professional – plačljiv dostop z največjim dostopom
  • Student – dostop za študente s Student Premium ali Student Edition licenco

Od nivoja dostopa je seveda odvisno katere elemente portala boste imeli na voljo. V vsakem primeru, pa boste morali narediti prijavo prijavo v sistem preko Log in gumba, ali pa se prijaviti prvič v sistem s Sign in.

Ko se prijavite v my.solidworks.com lahko na vrhu vidite oznako Training. Če kliknemo na to oznako se nam odpre del strani namenjene izobraževanju. Desno zgoraj imamo tudi iskalnik v katerega lahko v našem primeru vpišemo DraftSight, ker nas zanimajo izobraževanja na to temo.

Odpre se nam iskalno okno z rezultati. Na levi strani imamo tudi filtre. V filtru vidimo, da smo z iskanjem po besedi “draftsight” našli 15 izobraževanj na temo DraftSight-a – še bolje pa je to, da so vsa ta izobraževanja brezplačna, ker so na Guest nivoju.

 

Na tej strani si lahko izberemo izobraževanje in se začnemo učiti uporabljati DraftSight.

My.solidworks.com izobraževanja so boljša od izobraževanj preko youtube videov saj so strukturirana in vodena. Seveda pa se je najboljše udeležiti izobraževanja v živo, kjer vas inštruktor vodi preko lekcij. Termini izobraževanj v živo v IB-CADDY izobraževalnem centru so objavljeni na https://solidworks.ib-caddy.com/izobrazevanje/#termini.