Lean Team Player – izboljšajte delo vaših ekip

Video prikazuje primer 5 minutnega sestanka na začetku dneva ekipe proizvodnje. Sestanek poteka s pomočjo aplikacije 3DLean, ki se nahaja na platformi 3DExperience. Aplikacija omogoča organizacijo, sodelovanje in določanje aktivnosti ekip.

Ovire današnjih ekip

Dandanes imajo različne ekipe v podjetjih številne izzive s katerimi se morajo soočiti. Zaradi preteklih dogodkov se je delo od doma drastično povečalo in začelo vzpodbujati. Zato se pojavljajo primeri kjer nismo samo psihično odsotni ampak tudi fizično. Tako se poslužujemo programov kot sta Skype in Zoom, kjer pa velikokrat ne najdemo prave strukture sestankov. Prihaja pa tudi do slabšega sporazumevanja že z vidika vedenja ekipe in posameznikov na sestankih takšne vrste. Poleg težave učinkovitega sporazumevanja je dandanes, z ogromno količino podatkov, ki prihajajo iz proizvodnje in ostalih oddlekov, težko izluščiti bistvo in sprejeti pravilne odločitve. Poleg tega je v večina podjetjih hierarhija zastavljena tako, da nadrejeni ne sprejemajo predlogov podrejenih, kar privede do zmanjšane avtonomnosti ekip. Zadnja ovira ki se še velikokrat pojavlja je kompleksnost. Ljudje ne maramo kompleksnosti. Trenutno ljudje uporabljamo veliko različnih orodij za komunikacijo, delo, sprostitev,.. Tako da če bomo začeli uporabljati zopet novo orodje za delo, si bomo želeli, da je le to intuitivno in lahko za uporabo.

Kako se 3DLean loti teh ovir?

Glede na zgoraj opisane težave ekip, lahko izluščimo tri točke ki so osnova aplikacije 3DLean:

  • Vključevanje
    Omogočanje zaposlenim da lažje sodelujejo, ne glede na to kje delajo. Ekipe sodelujejo na različne načine, zato jim je treba zagotoviti strukturirano okolje, kjer lahko delujejo efektivno.
  • Odkrivanje
    Ta točka se nanaša na problematiko velike količine podatkov, iz katerih težko razberemo rešitve ali že celo probleme. Zato je odkrivanje primernih podatkov in informacij pomembno za pravilno delovanje. Lahko so to informacije v 3D kontekstu, 2D načrtu, pdf datoteki, posnetku zaslona, skice,.. Pomembno je da so podatki dostopni in razumljivo prikazani na enem mestu.
  • Izboljšanje
    Princip ”vitkega razmišljanja” je nenehno izboljševanje. Sloni k izločevanju aktivnosti ki ne prinašajo vrednosti h končnemu rezultati. Zato spodbuja razmišljanje o izboljšanju odnosa, dela in produktivnosti.

 

Več o 3DEXPERIENCE: https://3dexperience.ib-caddy.com