Novosti v SOLIDWORKS CAM 2023

SOLIDWORKS CAM 2023 še naprej navdušuje z novo generacijo programa. Vrhunska funkcionalnost z nadgradnjo novih in obstoječih funkcij, nam vsako leto omogoča izboljšati delovni proces, da skrajšamo čas programiranja, povečamo produktivnost in navsezadnje izboljšamo kakovost izdelkov.

Novosti v SOLIDWORKS CAM 2023:

• Podpora “Barrel Tool”
• Zavihek “Geometry” v pogovornem oknu “Operations Parameters”
• Izboljšani izračuni “Leadin in Leadout” za obdelave tipa “Contour Mill”
• Možnost obdelave po točkah v strategiji obdelave v VoluMill
• Posodobite na izračun stroja v srednjo vrednost

Podporta orodja tipa “Barrel”:

Slika 1: “Barrel Tool” v pogovornem okenčku “Operations parameters – Tool”

Za ustvarjanje poti orodij lahko izberete “Barrel Tool”, predvsem za večosne končne operacije v SOLIDWORKS CAM in “Technology Database”. Prednost uporabe “Barrel Tools” je, da zagotavljajo večjo kontaktno površino pri obdelavi, kjer posledično dobimo boljšo površinsko obdelavo.
V pogovornem oknu “Operation Parameters” pod zavihkom “Tool”, kjer lahko izberete oblike: Standard, Conical Tangent, Tapered, lens ali Advanced, kot tip orodja “Barrel Tool”. Lahko jih pa določimo tudi po meri.

“Barrel Tool” orodja imajo veliko prednost za vsakogar, ki dela s 3 ali več osnimi obdelovalnimi operacijami. Pogovorno okno parametrov delovanja ima zdaj še eno izboljšavo, ki prihrani čas za 3-osne obdelovalne operacije.

Zavihek “Geometry” v pogovornem oknu “Operations Parameters”

Če aktivirate 3-osno operacijo v drevesni strukturi operacij SOLIDWORKS CAM, kot je Z-Level operacija, bo sedaj na voljo zavihek “Geometry”. Novi zavihek “Geometry” vam omogoča, da določite “avoid” ali “contain” območja in gradnike.

V prejšnji različici je bil v meniju z desnim gumbom miške edini način za ustvarjanje območja zadrževanja ali izogibanja. Še huje, definirati ste jih morali enega za drugim. V novi različici SOLIDWORKS CAM 2023 lahko te parametre obravnavamo v seriji!

Slika 2: “Geometry” v zavihku “operation parameters”

Zavihek vam omogoča definiranje in spreminjanje “Multisurface features”, Avoid features”, ter “Contain” and “Avoid areas” za 3-osno rezkanje.
Zavihek vključuje tudi okenček za “Automatic contain area” in “Avoid small profiles”, ki je bil prej v zavihku “Advanced”.

Izboljšani izračuni Leadin in Leadout “Contorur Mill” operacijah:

Slika 3: “Operations Parameters ->NC->CNC finish parameters”

Izračun premikov “Leadin” in “Leadout”, je sedaj izboljšan, tako da sta začetek XY koordinate in končni točke so natančno vključene v kompenzirani poti orodja.
Poleg ohranjanja istih začetnih in končnih točk XY SOLIDWORKS CAM samodejno doda polmer orodja vsem premikom loka, ki jih določite za Leadins in Leadouts.
Na primer, če uporabljate orodje s premerom 10 mm in krožni lok “Leadin” 3 mm, je izračunana vrednost vodilnega loka 8 mm. Ko je pot orodja kompenzirana na stroju, je rezultat gibanja premik loka za 3 mm. Za druge vrste premikov “Leadin” in “Leadout”, dolžina in kot v “Leadin” in “Leadout” premikih se avtomatično prilagodita.

“Lines only”

Slika 4: VoluMill Settings -> Line moves only

Možnost samo črt “Lines only” v VoluMill operacijah, ki so večji od 90 stopinj, lahko razdelite na manjše črte samo z uporabo črt. Ta možnost je na voljo v pogovornem oknu VoluMill Settings v SOLIDWORKS CAM in v Tehnološki bazi in velja za 2,5-osne in 3-osne VoluMill operacije. Za to možnost lahko določite odstopanje, kot je vidno na spodnji sliki. Ta vrednost razdeli loke na linearne premike. Tudi ko uporabljate vzorec z modulom VoluMill, lahko izberete možnost za Pretvorbo hitre premike v visoke pomike na zavihku F/S v pogovornem oknu “Operation parameters”.

Posodobitev “Machine to Mean” kalkulacij:

SOLIDWORKS CAM “Tolerance-based machining (Obdelava na osnovi toleranc) uporablja samo dimenzijske tolerance, pri kalkulaciji “Machine to Mean” funkcijah. Za izračun ne uporablja več položajnih toleranc za “Machine to Mean” vrednosti.
Ko funkcija vključuje asimetrične tolerance, se dovoljena toleranca samodejno določi z pomočjo “Machine to Mean”. Položajne tolerance niso vključene, ker lahko zarežejo oz. ne izračunajo pravilno površin.

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o CAMWorks produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.