Sheet Metal and Structures – SOLIDWORKS 2023 Novosti

SOLIDWORKS moduli Sheet Metal in Structure system imajo v verziji 2023 nove izboljšave, ki omogočajo bolj gladko načrtovanje delovnih tokov proizvodnje in pospešijo dolgočasna opravila.

Ta stroj za nastavljanje tirnic ima hidravlični ščitnik, ki ga je potrebno podaljšati za dodatno zaščito povezav pred težko opremo in padajočimi delci med delovanjem.

Pločevinastemu kosu lahko enostavno podaljšamo sprednji del za 5 centimetrov, da pokrijemo sklop. Pri tej spremembi opazimo opozorilo v drevesni strukturi. Novost za pločevine v SOLIDWORKS 2023 je da lahko nastavite dinamična opozorila, ki vas opozorijo če vaša razvita pločevina presega vnaprej določene vrednosti za širino, dolžino, površino ali gabarite kosa. Ta nova funkcija nam prihrani na času preoblikovanja in omogoča da se izognemo dragim napakam proizvodnje. Z zmanjšanjem dolžine kosa opozorilo izgine.

Ko je bila ta pločevina prvotno ustvarjena, je bila uporabljena skica za ustvarjanje začetne osnovne prirobnice, kjer so bila vsa ukrivljenja enakomerno dimenzionirana.

Ko pa upoštevamo debelino pločevine, imamo posledično različne radije ukrivljenosti za notranja in zunanja ukrivljenja, kar je problem za proizvodnjo, saj to zahteva dodatno nastavitev stroja. Sedaj lahko v SOLIDWORKS 2023 izberemo novo simetrično opcijo, ki zagotovi enak notranji in zunanji radij ukrivljenosti pločevine.

Za kreiranje pločevine smo uporabili tabelo ukrivljenosti. Uporabljeno vrednost iz gauge tabel lahko sedaj dodamo direktno na risbo pod lastnosti razrezne liste brez potrebe po ustvarjanju globalnih varjabl ali enačb.

Za transport stroja moramo ustvariti tog transportni zaboj za večkratno uporabo, da preprečimo poškodbe med transportom. SOLIDWORKS Structure system je bil uporabljen za izdelavo tega jeklenega zaboja v kombinaciji 3D skice za primarne profile in referenčnih ravnin za sekundarne profile.

Privzeto so vsi ti vogali odrezani v špico, kar je odlično za nekatere konstrukcije, toda za ta zaboj bomo morali spremeniti obdelavo vogalov, da bo izdelava enostavnejša.

Novost v SOLIDWORKS Structure systems je, da lahko sedaj samodejno združimo podobne vogale in uporabimo enako obdelavo vogalov. Te vijolične puščice grafično prikažejo kateri vogali so enaki in jih tudi združi v eno skupino.

Z uporabo ukaza za povečavo lahko preverimo izbrani vogal ali je vrstni red obrezovanja točno to, kar želimo.

Za ojačitev vogalov bomo dodali ojačitvena rebra.

Novost v verziji 2023 je ta da lahko ojačitvena rebra dodamo na podobne spoje. Vijolične puščice zopet označujejo, kam lahko ojačitvena rebra dodamo, kar avtomatizira proces izrisa konstrukcije in prihrani nam čas.

Morda bomo želeli zgraditi trpežnejšo konstrukcijo z večjimi kvadratnimi cevmi. V novi verziji 2023 lahko spremenimo profile konstrukcije in to shranimo kot konfiguracijo.

SOLIDWORKS 2023 moduli Sheet Metal in Structure systems pospešijo delovni tok vašega načrtovanja do proizvodnje in dodajo nove zmogljivosti v katerih bo užival vsak operater v delavnici.

In ko svoje načrte povežete s 3DEXPERIENCE platformo, je deljenje vašega dela z drugimi uporabniki ali med skupinami lažje kot kdaj koli prej.

Za več informacij o SOLIDWORKS 2023 in platformi 3DEXPERIENCE obiščite: https://solidworks.ib-caddy.com/ in https://3dexperience.ib-caddy.com/. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.