3DEXPERIENCE Part Supply – Standardne komponente na enem mestu

Kako najdete obstoječe standardne komponente za uporabo v vašem sestavu? Ali iščete lastne zbirke podatkov? Spletni dobavitelji? Kaj pa iskanje po ključnih besedah ​​v vašem internem trezorju PDM? Industrijski dobavitelji svoje komponente pogosto objavijo na spletu in na srečo, ker je SOLIDWORKS tako priljubljen, je večina modelov na voljo v formatu datoteke SOLIDWORKS.

Kljub temu se zdi, da ima vsak dobavitelj drugačno spletno trgovino, kar pomeni, da iščete po več zbirkah podatkov. Iskanje pravega dela je pogosto okorno in lahko izredno dolgotrajno. Poleg tega mnogi dobavitelji uporabljajo edinstvena poimenovanja, zato iskanje pravega dela ovira različna terminologija.

Če želite ustvariti učinkovitejši potek dela – takšen, ki prihrani čas in denar – potrebujete en sam vir za tisto, kar potrebujete, ne glede na to, ali gre za dele, ki jih je mogoče takoj prenesti, ali dele dobaviteljev, ki izdelujejo komponente za vas.

PartSupply na 3DEXPERIENCE Marketplace ponuja obsežen in inteligenten katalog 3D komponent. V enem samem okolju lahko izberete najprimernejše dele za svoje projekte med milijoni kvalificiranih konfiguracij komponent, ki so na voljo pri več kot 1000 ponudnikih.

Uporaba PartSupply prihrani ure načrtovanja in inženiringa. Zdaj lahko dostopate do svetovnega ekosistema ponudnikov tako, da primerjate, ovrednotite in določite najboljše dele za svoj projekt. Poleg tega lahko zgradite ekosistem katalogov dobaviteljev v kombinaciji z internimi standardnimi deli. Rešitev znatno zmanjša stroške, povezane z nepotrebnim ustvarjanjem novih delov.

Če na enem mestu najdete vse dele, ki jih potrebujete, lahko ustvarite učinkovitejši potek dela, ki vam prihrani čas in denar vašega podjetja. Poleg tega, če veste, da vaš dobavitelj že uporablja SOLIDWORKS za izdelavo komponent, ste lahko bolj prepričani v uporabo teh delov.

Prave rešitve za pridobivanje delov in standardizacijo zagotavljajo proizvajalcem celovit pregled nad možnostmi, kar jim pomaga pri odločitvi, ali bodo dele ponovno uporabili, kupili ali ustvarili. Proizvajalci lahko tudi hitro prepoznajo obstoječe dele in odstranijo dvojnike za pospešeno oblikovanje izdelka.

Za nadaljnje povečanje konkurenčnih prednosti morajo rešitve vključevati umetno inteligenco za napredno podatkovno analitiko, ki izboljšuje nabavo delov in niža proizvodne stroške:

  • Poenostavite kataloge delov in zmanjšajte število podvojenih delov – samodejno odstranite podvojene dele z razrezom katalogov, da omogočite hitre in natančne rezultate iskanja
  • Uveljavite standarde za celotno podjetje – zagotovite, da se oblikovalci pravilno odločajo in vedo, kdaj uporabiti standardne dele ali ustvariti nove pri sestavljanju izdelka
  • Zmanjšajte stroške in čas do trženja – izvedite analize stroškov in dosežite uravnoteženje stroškov z optimizacijo delov za pospešitev uvajanja novih izdelkov
  • Odprite PartSupply neposredno v CATIA ali SOLIDWORKS-u. Ko izberete pravo komponento za ponovno uporabo, jo z enim klikom vstavite v svoj sestav
  • Enostavno primerjajte konfiguracije eno ob drugi in analizirajte njihove podrobne tehnične značilnosti

PartSupply lahko dodate na svoj Dashboard na vaši 3DEXPERIENCE platformi in ga uporabljate med modeliranjem v aplikaciji kot je xDesign. Odprete ga lahko direktno iz orodne vrstice aplikacije.

 

Več informacij o SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE ponudbi najdete na tej spletni povezavi. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.