SOLIDWORKS Routing 2022 – novosti pri napeljavah

Featured Video Play Icon

Ko se preselite v globine v čudovito neznano okolje podvodnega sveta in se zanašate na svojo zalogo energije, kisika in na navigacijo, odigra električno oblikovanje veliko vlogo. V  SOLIDWORKS-u združujemo multidisciplinaren inženiring v en ekosistem. Ni potrebno, da je ustvarjanje električnih informacij za SOLIDWORKS kos dolgotrajen postopek. Dodajanje priključnih točk v SOLIDWORKS -u je zdaj postalo lažje.

Lahko jih definirate znotraj SOLIDWORKS -a, tako da obiščete Tools in nato SOLIDWORKS Electrical, kjer lahko izberete Create C-point with manufacturer part.

V tem pogovornem oknu je izbrana nazadnje uporabljena komponenta, lahko pa prebrskate in izberete drugo komponento iz obsežne knjižnice.

Seznam priključkov prikazuje seznam priključnih točk, ki jih je treba dodati. Izbira točke ali roba v solidworksu posodobi tabelo in s klikom na OK  bodo te točke dodane na kos. Če se vrnemo na Tools in SOLIDWORKS Electrical  ter ponovno kliknemo  Create C-point with manufacturer part, se razkrije, katere priključne točke, iz popisa vseh potrebnih, so bile že dodane.

Možnost izbire točke ali roba v SOLIDWORKS-u za dodajanje priključne točke vam omogoča hitro ustvarjanje električnih komponent direktno v SOLIDWORKS-u, kar skrajša čas ustvarjanja električnih komponent in sprosti čas za oblikovanje.

Kako bi zaščitili stik med kontakti in žicami, da bi odpravili električne napake?

Za to se uporabljajo backshell konektorji in SOLIDWORKS jih zdaj podpira. Dva kabelska snopa, ki povezujeta akumulator, nadzorno ploščo in zunanji vtič sta izdelana v SOLIDWORKS Electrical Schematic. V SOLIDWORKS -u sta vodnika že  napeljana.

Zdaj ko je napeljava vzpostavljena, lahko obravnavate žice in zaščito pred stiki. Dodajanje backshell komponent v konektorje odstrani zvijanje med kontakti in žico. Backshell konektorji so dostopni v Design Library  knjižnici.

45 stopinjski vrteči spoj je uporabljen in povezan s priključki. Prilagoditi moramo še povezavo skozi en priključek z Backshell nastavkom.

Editiramo rdeč vodnik in izberemo model backshell elementa. Z desnim klikom miške izberemo Edit Route Alignment, izberemo črto vodilnika in os backshell konektoja. Učinkovita uporaba backshell komponent med načrtovanjem bo zaščitila spoj med priključkom in žicami ter odpravila zamude pri proizvodnji in drage prenove.

Ročno ustvarjanje risb in tabel je lahko dolgotrajno in je nagnjeno k napakam. Ta potek avtomatizira ukaz Flatten Route ukaz v SOLIDWORKS-u, ki sedaj tudi podpira Backshell-e.

Razvijanje te rdeče povezave bo vsebovalo backshell elemente, skupaj z vodnikom in konektorji.

V Flatten Route ukazu določimo katere detajle bomo vključili v dokumentaciji, kot na primer proizvajalec in prikaz 3D konektorjev.

S klikom na OK se avtomatično ustvari