Novosti v SOLIDWORKS Simulation 2022

Featured Video Play Icon

Tako kot SOLIDWORKS 2022 vam bo tudi SOLIDWORKS Simulation 2022 omogočil pametnejše in hitrejše delo kot kdaj koli prej. Poglejmo moje štiri najljubše izboljšave v SOLIDWORKS Simulation.

  1. Nov Linkage Rod konektor

SOLIDWORKS Simulation 2022 prinaša popolnoma nov konektor – Linkage Rod (povezovalni drog).

Preden razložim, kaj zmore ta novi konektor, morate vedeti, da je uporaba konektorjev odličen način za poenostavitev analize in prihranek časa, ne da bi pri tem žrtvovali natančnost. Konektorji vam omogočajo, da simulirate želeno mehansko vedenje, ne da bi morali ustvariti podrobno geometrijo ali določiti pogoje stika. Ker so konektorji navidezni, vam ni treba modelirati fizične 3D geometrije, da bi jih predstavljali. Posledično ni potreben izračun mreže in napetosti. To vam prihrani veliko časa.

Spisek konektorjev v SOLIDWORKS Simulation 2022

Novi Linkage Rod konektor vam omogoča, da na preprost, a zmogljiv način simulirate togo ali fleksibilno vedenje med komponentami. Za določitev tega konektorja lahko izbirate med cilindričnimi ploskvami, krožnimi robovi in točkami. Končne spoje lahko nastavite tako, da zagotavljajo togo, vrtilno ali sferično povezavo. Prečni prerezi priključnega konektorja se lahko izberejo in se jim dodelijo dimenzije, vključno s polno cilindrično, votlo cilindrično, polno pravokotno ali votlo pravokotno. Privzeti material za ta konektor je legirano jeklo, lahko pa izberete kateri koli material iz SOLIDWORKS knjižnice materialov.

Možnosti v Linkage Rod konektorju

Ko je vaša simulacija preračunana, lahko preverite strižno in osno silo, upogibni moment ter navor na konektorju, kot je prikazano na sliki 3.

Strižna sila, aksialna sila, moment upogiba in navora na Linkage Rod konektorju.

Oglejmo si primer, da pokažemo, kako vam lahko Linkage Rod konektor prihrani čas. Namesto modeliranja obeh pnevmatskih batov na stroju Resemin Bolter (ki na v tej simulaciji ne zanimata), za njihovo predstavitev uporabljamo Linkage Rod. Sestav z Linkage Rod konektorjem za predstavitev pnevmatskih batov, preračunamo v 3:01 minutah, medtem ko je sestav, kjer smo obdržali pnevmatske bate brez uporabe konektorjev preračunalo v 4:30 minutah ali 33% počasneje.

Model in čas preračuna z in brez Linkage Rod konektorja.

Če konektorjev v SOLIDWORKS Simulation modulu še niste izkoristili za poenostavitev analize in prihranek časa, je zdaj pravi čas za začetek!

  1. Sedaj je privzeto mreženje s Blended Curvature-Based mrežo

V SOLIDWORKS 2022 je zdaj privzeti Blended Curvature-Based (BCB) mrežilnik. BCB je robustna mreža, ki bo zmrežila zapleteno geometrijo. Nekateri med vami morda veste, da je bil BCB uveden leta 2016 in BCB mreže verjetno niste uporabili, ker niste vedeli, da obstaja, ali pa ste mislili, da je prepočasna. Z nedavnimi izdajami SOLIDWORKS Simulation je BCB mreža dozorela in postala bistveno hitrejša in robustnejša. Drugi razlog, zaradi katerega je BCB mreža privlačna, je uporaba več-jedrnih procesov za hitrejše mreženje komponent. To še posebej velja za velike sestave.

Blended Curvature-Based mreženje je sedaj prednastavljeno mreženje v SOLIDWORKS Simulation 2022.

SOLIDWORKS Simulation 2022 vam omogoča tudi, da določite velikost BCB mreže na komponentah ne glede na globalni razpon velikosti elementov mreže. Optimalno mreženje lahko dosežete z nanašanjem grobe mreže na manj pomembna telesa. Na primer, vnesete lahko kontrolne dimenzije mreže, ki so večje od največje globalne velikosti BCB. Mreženje nepomembnih teles z večjo velikostjo elementov ne le pospeši ustvarjanje mreže, temveč tudi skrajša čas preračuna enačb v vaši simulaciji.

  1. Izboljšane Bonded povezave in stiki

Izboljšane Bonded povezave in stiki je nova izboljšava, ki pospeši preračun in izboljša natančnost kontaktov. SOLIDWORKS razvijalci so odstranili podvojene prostorske stopnje pri Bonded povezavah in enačbah omejitev stika, zmanjšali število enačb povezovalnih in kontaktnih omejitev, izboljšali izračun območja omejitev, izboljšali parametre povezane s togostjo stika itd. Posledično se bodo vaši modeli z Bonding povezavo in stikom preračunali precej hitreje, rezultati stikov pa bodo natančnejši. Če začnete uporabljati SOLIDWORKS Simulation 2022, kar vam priporočamo, boste morda opazili, da so izboljšave zmogljivosti bolj opazne pri uporabi iterativnega solverja (FFEPlus).

Model se preračuna občutno hitreje (27%) v verziji 2022 kot v verziji 2021.
  1. Samodejna izbira solverja razširjena na nelinearno analizo, frekvenčno analizo in analizo uklona

SOLIDWORKS Simulation 2022 vključuje izboljšavo, ki izbere najboljši solver za nelinearne analize, frekvenčne analize in analize upogiba. Izbira najboljšega orodja za reševanje enačb (Intel Direct Sparse ali FFEPlus Iterative) je odvisna od števila enačb, obremenitve, vrste mreže, geometrijskih značilnosti, lastnosti stikov in konektorjev ter razpoložljivega sistemskega pomnilnika. Poleg prej omenjenih parametrov izbira solverja pri analizah lastnih frekvenc in analizah uklona upošteva število zahtevanih lastnih frekvenc.

Samodejna izbira solverja je sedaj razširjena na nelinearno analizo, frekvenčno analizo in analizo uklona.

Kot lahko vidite, SOLIDWORKS Simulation 2022 vključuje nekaj odličnih izboljšav produktivnosti: Linkage Rod konektor, Blended Curvature-Based mrežo, izboljšan preračun Bonded kontakta in stikov ter samodejna izbira solverja. Navdušeni smo, da predstavimo te in druge izboljšave v SOLIDWORKS Simulation 2022. Veselimo se, da lahko slišimo, kako vam SOLIDWORKS Simulation 2022 omogoča delo pametnejše in hitrejše kot kdaj koli prej.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/10/whats-new-in-solidworks-simulation-2022.html