Novosti v SOLIDWORKS Inspection 2022

Featured Video Play Icon

Ne glede na to ali delate v imate lastno proizvodnjo ali zunanje dobavitelje je spremljanje in preverjanje geometrije ključno, da lahko zagotavljate ustreznost vaših produktov.
Pa si poglejmo kako SOLIDWORKS Inspection 2022 nadaljuje svojo pot poenostavljanja in avtomatizacije avtomatizira operacij zagotavljanja kakovosti.Samostojna verzija SOLIDWORKS Inspection so se v preteklosti nanašale na 2D PDF-e in slikovne datoteke za začetek označevanja z baloni.
Zdaj v 2022 so bile podprti različnejši tipi datotek podprte dodatne vrste datotek, vklučno z NX in dolgo pričakovane domačimi SOLIDWORKS risbe.

Tukaj lahko začnete projekt tako, da uvozite SOLIDWORKS risbo neposredno v samostojno aplikacijo in nato izvlečete ustrezne informacije o kosu kot na primer številko dela kosa, opis dela kosa in trenutno revizijo.

Za zbiranje dimenzij in toleranc se uporablja ista pametna metoda ekstrakcije značilnosti, potrebne za to poročilo.
Iz naslovnega bloka glave risbe je dodatna opomba o toleranci površinskega profila dodatno balonirana in ekstrahirana s preprostim klikom.

Videli boste, da SOLIDWORKS Inspection identificira kazalnike natančnosti in simbole geometrijske tolerance  Te bodo v celoti zajeti v vašem poročilu prvega pregleda vzorcev ali procesne kontrole.
Če nadaljujete s postopkom ekstrakcije lahko Informacije o luknjah in geometrijskih tolerancah balonirate dodano v tabeli karakteristik kontrole.

Raziskovanje balona 5, ki ustreza večrazsežnim zahtevam SOLIDWORKS samodejno identificira vsako zahtevo in jih razdeli na pod -balone, kot je prikazano na tabeli.
Ponavljanje teh preprostih korakov za zahtevane tolerance in informacije o luknjah je enostavno in brez ročnih vnosov podatkov.

Kaj pa, če želimo te podatke bolje sporočiti zajeti iz samega 3D kosa?
SOLIDWORKS Inspection 2022 je dramatično izboljšal zmogljivost in podporo za SOLIDWORKS datoteke, ki jih je mogoče neposredno dodati v kontrolni projekt, skupaj s trenutnim 2D listom.
Postopek ekstrakcije je enak kot pri 2D risbah, ki vlečejo in identificirajo geometrijsko toleranco in informacije o pozicijah, ampak zdaj balonirano na 3D modelu.
Med montažo tega nosilca je treba pregledati tudi nekaj kritičnih zvarov skupaj z nekaterimi zahtevami glede površinske obdelave.

SOLIDWORKS Inspection 2022 zdaj v celoti podpira uvoz sestavov, da se zagotovi ustrezna oblika, da se zagotovijo ustrezna ujemanja in delovanje vseh proizvedenih in sestavljenih predmetov izdelkov.

Z ustvarjeno tabelo karakteristik je ta paket zdaj mogoče shraniti z vsemi potrebnimi 2D in 3D podatki, ne da bi morali dostopati do katerega koli od delov kosa ali sestavov sestava znotraj 3D CAD SOLIDWORKS-a.

Ustvarimo lahko poročila, ki vključujejo 2D in 3D PDF skupaj z vso potrebno Excel dokumentacijo.

SOLIDWORKS Inspection lahko uporabljamo tudi znotraj SOLIDWORKS 3D CAD kot vmesnik z novostvjo verzije 2022 ki podpira API funkcije.
Ta zelo zahtevna zahtevana izboljšava pomaga automatizaciji baloniranja in izvažanju poročil prvega pregleda vzorcev ali procesne kontrole.

S povsem novo podporo za SOLIDWORKS risbe, kose in sestave in povečano avtomatizacijo pri pregledu v SOLIDWORKSu Inspection 2022 nikoli ni bilo boljšega časa za ponovni pregled trenutnega procesa zagotavljanja kakovosti.