Novosti v SOLIDWORKS PDM 2022

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS PDM 2022 vsebuje nove zmožnosti, ki nam pomagajo, da je naš dizajn narejen pred rokom in ne presega proračuna projekta. Vašo ekipo ohranja organizirano in informirano.  Ob kratkih rokih je ključno, da vemo, kaj počnejo člani naše ekipe. V PDM 2022 tako lahko v Windows raziskovalcu s pomikom slike nad miško prijavljenega uporabnika hitro dostopamo do informacij kot so čas prijave, število check-out datotek, vpišemo pa lahko tudi našo trenutno aktivnost.

Želimo izvedeti, kaj počnejo ostali člani? Enostavno se z miško pomaknemo nad profil uporabnika. Prehod s predogleda slike na eDrawings je sedaj enostavnejši preko eDrawings namenske ikone. Pregledovanje našega modela je sedaj enostavnejše z popolnoma vgrajenim uporabniškim vmesnikom iz eDrawings. Ta znani vmesnik omogoča dostop do pogosto upoorabljenih ukazov kot je npr. orodje za merjenje z vsemi možnostmi le-tega. Omogoča tudi dostop do celotne drevesne strukture, kjer je možno navzkrižno označevanje med modelom in seznamom komponent.

Da stroški ne zrastejo prekomerno, moramo paziti, da v dizajnu uporabimo že obstoječe modele in ne rišemo vsega od začetka. Npr, potrebujemo izjemno lahko podložno ploščo za ta dizajn. Novo za PDM 2022 je zmožnost vključitve našega EXALEAD OnePart okolja v naše PDM Professional okolje. EXALEAD OnePart je zmogljiva aplikacija za iskanje in raziskovanje po naših podatkih. Ne samo, da nam predstavi podatke, temveč označi tudi dele, ki imajo podobno obliko. Izbira vseh takih komponent omogoča, da jih med seboj primerjamo in tako izberemo tisto, ki ima npr najmanjšo težo. Ko imamo kos izbran, ga lahko z enostavnim klikom odpremo v SOLIDWORKS-u in uporabimo v našem sestavu, pri tem pa se izognemo ustvarjanju podvojenega kosa.

Noben dizajn ni končan brez da bi zagotovili, da so risbe posodobljene. Nova sposobnost v PDM 2022 je zmožnost uporabe ukaza Open Drawing ne glede na to, kako je risba poimenovana ali kje se nahaja. Ta ukaz je bil dodan na meni desne tipke miške v PDM vtičniku, ki nam omogoča, da hitro dostopamo do risb komponent.

Kot PDM administrator lahko sedaj enostavneje kot kadarkoli dodajamo nove člane. Uporabniki (Users) in Skupine (Groups) sta sedaj združena, zaradi česar ju je lažje najti.

Uporabniška kartica z lastnostmi je tudi posodobljena. Za Active Directory uporabnike se profilna slika tudi direktno prenaša iz aktivnega imenika. Dodanih je več polj za vpis uporabnika, kar poenostavlja povezovanje z drugimi podatki. V kartici skupine lahko administrator spremeni ime skupine z bolj opisnim imenom za lažjo prepoznavo v drevesni strukturi.

Zagotavljanje standardov podjetja je ključna zmožnost SOLIDWORKS PDM okolja. Novost v PDM 2022 je blokiranje prenosa risb, ki so shranjene v detajling načinu. Dodatek k temu blokiranju prenosa je nova sistemska spremenljivka za risbe shranjene v tem načinu. Ta spremeljivka se lahko uporabi na podatkovnih karticah z namenom, da bolje vidimo stanje v katerem se risba nahaja.

Prejemanje modelov od dobaviteljev v obliki nevtralnih formatov je enostaven način, da pospešimo proces konstruiranja.Novo v Web2 je sposobnost, da si ogledamo predogled teh formatov. STEP, IGES, Parasolid, STL, JT in ACIS lahko vse pogledamo v spletnem brskalniku.

Pravtako novo za Web2 je zmožnost urejanja kartice. Odstranjevanje lastnosti kot sta ime projekta in številka projekta iz kartice je enostavno z upoorabo administratorskih orodij.
Zmožnost imenovana Show in web card je na razpolago za vsako spremeljivko na kartici. dodan je bil namenski urejevalnik kartic. To orodje nam omogoča preimenovanje polj, ki bi sicer prikazovale ime spremeljivke. Postavitev kartice se lahko preklopi na drevesni način, ki omogoča administratorju urejanje lastnosti s funkcijo Povleci&Spusti. Ko je sprememba shranjena, enostavno osvežimo brskalnik, da posodobimo pogled.

Z novimi uporabniškimi ukazi, iskalnimi funkcijami in povečanimi zmožnostmi predogleda, nam SOLIDWORKS PDM 2022 poda orodja, ki jih potrebujemo, da povečamo svojo produktivnost.