Novosti v SOLIDWORKS 2022 pri delu s kosi

Featured Video Play Icon

Konstruktorji povprašujejo po možnosti ustvarjanja produktov z uporabo več različnih datotečnih formatov. SOLIDWORKS 2022 to omogoča enostavneje kot kadarkoli prej z novimi izboljšanimi za mrežne formate in orodji, ki nam pomagajo pregledati in urediti informacije o produktu.

Ta krogelni ventil, opremljen s funkcijo zaklepanja, je odličen za to nadzorno ploščo. A ročaj je preveč preprost za tako prestižen produkt kot je podmornica Nemo. Proizvajalec je zagotovil njihove datoteke v mrežnem formatu. V SOLIDWORKS 2022 je delo z takšnimi datotekami enako delu s SOLIDWORKS geometrijo, zahvaljujoč novi zmogljivosti hibridnega modeliranja.

Za izdelavo gradnikov kot so posnetja, vleki in referenčne ravnine več niso potrebna vmesna telesa in Boolove operacije.
Ročaj potrebuje režo za ključavnico. Sedaj lahko v SOLIDWORKS 2022 v Hole Wizard gradniku definiramo dolžino reže z razdaljami med tangentami ali centri. Pri postavljanju reže tipka TAB preklaplja med vertikalno in horizontalno orientacijo reže. Izdelava tega ročaja bo potrebovala naklon na vertikalnih stenah. Dvosmerni naklon okoli ločilne črte bi bil najbolj primeren.
V SOLIDWORKS 2022 lahko sedaj ustvarimo naklon v obeh smereh, z uporabo ločilne črte, namesto da bi ustvarili dva ločena gradnika za naklon.

Ta ventil vsebuje tri telesa. Za izdelavo potrebujemo dostop do vsakega izmed njih. Sedaj v SOLIDWORKS 2022 Pack&Go prepozna reference ustvarjene s Save bodies in Split part ukazoma. Na takšen način lahko izberemo datoteke, ki jih potrebujemo, ne da bi jih iskali ročno.

Prerezni pogledi so odličen način za pregled komponent, ampak včasih primerna ravnina za prerez ne obstaja. Zdaj lahko določimo prerezni pogled na katerem koli cilindričnem ali stožčastem profilu ali osi. Ta 22 mm navoj je zelo uporaben za izdelavo hitrega prototipa, ampak vsebuje preveč detajlov za večjo proizvodnjo in naredi datoteko veliko in kompleksno. Novi Stud wizard je odlična alternativa, saj samodejno prepozna premer krožnice, poda pa tudi seznam različnih navojev, ki jih lahko uporabimo. Ustvarimo lahko tudi spodnji odrez s popolnim nadzorom nad dimenzijami. Stud wizard doda kozmetične navoje, ki jih lahko referenciramo v 3D pogledu ali 2D risbi.

V SOLIDWORKS 2022 so lastnosti vezane na konfiguracije ločene v dve tabeli. Konfiguracijske lastnosti in povzetek vsebine. V prvi tabeli se lastnosti dodajo tako kot bi to pričakovali. Zdaj lahko izbiramo na katero konfiguracijo se veže lastnost s pomočjo spustnega menija. Povzetek vsebine pa nam nudi priročen način za primerjavo konfiguracij, ki temeljijo na lastnostih.
Konstruktorji kdaj nimajo izbire pri datotekah, ki jih prejmejo od dobaviteljev, a morajo še zmeraj podpreti njihov dizajn z različnimi metodami izdelave.
SOLIDWORKS 2022 vsebuje orodja, ki jih potrebujemo, da opravimo svoje delo hitro in učinkovito, med tem ko poveča vidnost kritičnih informacije o produktu.
SOLIDWORKS omogoča enostavno ustvarjanje okvirjev in varjenih struktur s Structure System orodjem. Izdaja SOLIDWORKS 2022 pri tem ni izjema z izboljšavami pri sekundarnih elementih, predstavitvijo spojnih elementov in še mnogo več.

Sekundarni elementi so definirani z obstoječimi strukturnimi telesi.
Ta vertikalni profil bo obremenjen z veliko obremenitvijo in upogibom, tako da bo potreboval dodatno podporo. Ustvarjanje sekundarnih členov je hitro. Zdaj lahko izberete točko in večje število teles. Vsa stičišča se, tako kot v preteklosti, definira intuitivno, pri čemer imamo popoln nadzor nad končnim rezultatov. Novost v SOLIDWORKS 2022 je tudi ta, da lahko definiramo in vnašamo povezovalne elemente, kar je odlično za elemente, ki se privijačijo.
Te noge potrebujejo spodnjo ploskev, tako da se lahko sestav privije v tla. Preprosto izberemo željen profil in plošča se avtomatično centrira na koncu le-tega. Če ta člen ne ustreza našim zahtevam, ga lahko prilagodimo. Te profil se lahko poškoduje in ga bo v takem primeru potrebno zamenjati. Povezovalni elementi so v takem primeru odlična izbira. Enostavno izberimo ploskve in nato uporabimo ravnine izbranih profilov, ki se samodejno prikažejo, da postavimo povezovalni člen na sredino. S povezovalnimi elementi se ustvarijo tudi luknje na profilih na katere smo pričvrstili povezovalni element.

Ojačitvena rebra in zaključne kape so prav tako podprte za strukturne člene v SOLIDWORKS 2022 in jih je prav tako enostavno definirati kot do sedaj.

Zrcaljenje komponent je zelo pogosto uporabljena funkcije. Zdaj lahko v SOLIDWORKS 2022 zrcalimo preko dveh ravnin ali ploskev. Takšne operacije ne bodo več potrebovale dveh ločenih ukazov.

SOLIDWORKS je predstavil ustvarjanje roba Edge Flange na okroglem robu neravne podlage v verziji SOLIDWORKS 2021. Temu je sedaj dodana možnost urejanja prirobničnega profila direktno v urejevalniku. Tako lahko specificiramo točno določeno dolžino prirobnice.
Strukturni system je močno in fleksibilno orodje.
S temi izboljšavami pri sekundarnih gradnikih, povezovalnih elementih, zrcaljenju in pločevini je ustvarjanje okvirjev in varjenih struktur enostavneje kot kadarkoli prej.