Zvišajte učinkovitost CNC operaterja s SOLIDWORKS CAM ShopFloor Publisher

Z uporabo dodatka ShopFloor Publisher z enim klikom iz SOLIDWORKS CAM izvozite vse potrebne informacije CNC obdelave. Posredujte vse od priprave CNC stroja, načina vpetja obdelovanca, simulacije obdelave do g-kode za vašega operaterja, da bo delo opravil samozavestno, hitro in brez napak.

CAMWorks-ov ShopFloor Publisher dodatek za SOLIDWORKS CAM omogoča tehnologu zajeti in shraniti vse informacije, ki jih operater za CNC strojem potrebuje za pripravo stroja, orodij, obdelovanca in samo izvajanje obdelave. Dodatek (Add-In) ShopFloor Publisher je brezplačen za vse uporabnike SOLIDWORKS CAM.

Slika 1: Vklop ShopFloor Publisher po namestitvi v SOLIDWORKS-U pod Add-Ins.

 

Po pripravi obdelave v SOLIDWORKS CAM tehnolog enostavno klikne na Publish to ShopFloor ikono. Določi lokacijo izvoza, možnost izvoza g-kode ter možnost izvoza poročila obdelave.

Slika 2: Publish ShopFloor ikona v SOLIDWORKS CAM za izvoz CAM obdelave za ShopFloor

 

Slika 3: Možne nastavitve pred izvozom ShopFloor datoteke

 

Operater prejete datoteke odpre v temu namenjenemu programu CAMWorks ShopFloor kjer ima na voljo:

  • 3D prikaz priprave obdelovanca, surovca in končnega izdelka,
  • merjenje geometrije na 3D modelih,
  • prikaz kritičnih PMI mer in toleranc (določil tehnolog),
  • simulacijo obdelave,
  • pozicije orodij, njihove dimenzije ter 3D prikaz vpetja orodja v držalu z merami,
  • vpogled v g-kodo,
  • prikaz nultih točk, …

Več o CAMWorks ShopFloor (blog)

 

S ShopFloor programom vašim operaterjem ni več potrebno preverjati obdelavo s tehnologom in ne potrebujejo lasten CAM program za virtualno preverjanje obdelave. ShopFloor je ugodna rešitev za učinkovito, varno in zanesljivo posredovanje indormacij med tehnologom in operaterjem.

 

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o ShopFloor in drugih CAM produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.