Preračunavanje SOLIDWORKS Flow simulacij na daljavo (preko mreže)

Featured Video Play Icon

Programska oprema SOLIDWORKS Flow Simulation omogoča preračun projekta prek omrežne povezave z uporabo SOLIDWORKS Flow Simulation Remote Solver funkcionalnosti.

S tem se v lokalnem računalniku sprostijo viri za drugo delo brez zmanjšane zmogljivosti, medtem ko se izvaja simulacija. Če želite še naprej delati na drugih datotekah, lahko odprete novo SOLIDWORKS okno. To je lahko koristno, če ima več uporabnikov računalnike z omejeno zmogljivostjo, a si delijo močan namizni računalnik za izvajanje izračunov.


SOLIDWORKS Flow Simulation

Preračun si delita lokalen in oddaljen računalnik:

  • Lokalen računalnik – izdelava mreže, ustvarjanje datoteke z rezultati in predhodna obdelava pred izračunom prve iteracije.
  • Oddaljen računalnik – vse iteracije preračuna.

Opomba: Preračun iteracij poteka le na oddaljenem računalniku.

Priprava:

SOLIDWORKS in Flow Simulation je treba namestiti na lokalen in oddaljen računalnik, obe instalaciji pa morata biti v isti različici in servisnem paketu (npr. SOLIDWORKS 2021 SP 4.1).

Licenciranje:

Čeprav morata biti SOLIDWORKS in Flow Simulation nameščena na oddaljenem računalniku, ju ni potrebno tam licencirati/aktivirati. Dostop licence SOLIDWORKS in SOLIDWORKS Flow Simulation je potreben le na lokalnem računalniku. Med preračunom bo le lokalni računalnik uporabljal licenci.

  • Če uporabljate samostojno licenco za SOLIDWORKS in / ali SOLIDWORKS Flow Simulation, na oddaljeni napravi aktivacija ni potrebna.
  • Če uporabljate mrežno licenco za SOLIDWORKS in / ali SOLIDWORKS Flow Simulation, oddaljena naprava ne bo uporabila nobenih dodatnih licenc.

Možnosti:

Možnosti Remote Solver funkcije najdete na lokalnem računalniku pod Tools → Flow Simulation → Tools → Options.

Komunikacija med lokalnimi in oddaljenim računalnikom poteka prek TCP vrat na skupnem omrežju. Privzeto se uporabljajo vrata TCP 30950. To je mogoče spremeniti v nastavitvah ali pred preračunom, če kakšna druga aplikacija zahteva uporabo privzetih vrat. Poskrbite, da vaš IT zagotovi dovoljena za vhodno in odhodno komunikacijo prek definiranih vrat v požarnem zidu. Zaženite Telnet preizkus, da preverite povezavo z oddaljenim računalnikom.

SOLIDWORKS Flow Simulation Remote Solver nastavitve

Med preračunom se rezultati shranjujejo v začasno mapo na oddaljeni napravi. Privzeta mapa za shranjevanje je C:\Windows\Temp, vendar se to lahko spremeni v Remote Solver nastavitvah, kot je prikazano zgoraj. Ustvarijo se nove podmape za shranjevanje rezultatov med reševanjem. Ko je preračun končan, se rezultati prenesejo v lokalen računalnik, začasne podmape pa se izbrišejo iz oddaljene naprave.

Preračun:

Za preračun projekta lahko v pogovornem oknu Run izberete oddaljen računalnika. Privzeto je preračun nastavljen na lokalen računalnik (‘This computer’), kar pomeni, da preračun poteka na lokalnem računalniku. Z izbiro »Add computer«, lahko brskate za omrežni računalniku ali ročno dodate ime oddaljene naprave.

Zagon SOLIDWORKS Flow Simulation preko Remote Solver

Lokalen računalnik ima med izvajanjem preračuna dostop do običajnih predogledov, ciljnih grafikonov in izrisov. Oddaljen računalnik na zaslonu ne bo imel prikazanega ničesar, v ozadju pa bo tekel proces”efdsolver.exe”.

Vir: https://blogs.solidworks.com/tech/2021/06/solidworks-flow-simulation-remote-solver-network-solving.html