Visoko zmogljivo preračunavanje simulacij v oblaku

Featured Video Play Icon

Če ste uporabnik SOLIDWORKS Simulation orodij, ki z zapletenimi simulacijskimi modeli premika računske meje, vas bodo morda zanimale rešitve 3DEXPERIENCE Works Simulation. Zakaj? No, 3DEXPERIENCE Works Simulation vam ne zagotavlja samo vrhunske tehnologije SIMULIA (s preizkušenimi rešitvami Abaqus in CTS), temveč omogoča tudi dostop do visoko zmogljivih računalnikov v oblaku za dodatno računsko moč, kadar je to potrebno. Uporabniki se lahko odločijo, kateri računalniški pristop – v oblaku ali lokalni – najbolj ustreza njihovim potrebam.

Če se katero od naslednjih vprašanj nanaša na vas, je preračun v oblaku lahko odgovor na vaše težave:

  • Ali časi preračuna omejujejo število in pogostost simulacij, ki jih želite izvesti?
  • Bi sproščanje računskih opravil v oblak sprostilo računalnik za druga opravila?
  • Ali izvajanje simulacijskih opravil lokalno zavlačuje razvoj izdelka?

Preračun  v oblaku vam lahko prihrani čas

Med izvajanjem simulacij v oblaku se vaš lokalni računalnik sprosti, tako da lahko opravljate tudi druge naloge – na primer načrtovanje vašega naslednjega  SOLIDWORKS izdelka. Ni treba čakati, da se simulacija zaključi.

Številni uporabniki so zahtevali sočasno izvajanje več simulacij. Prednost je očitna: lahko nastavite več simulacijskih scenarijev na več verzijah izdelka in jih pošljete na preračun na oblak. Zaradi tega lahko opravljate druge naloge ali celo izklopite računalnik za dan. Vsi rezultati simulacije bodo zjutraj pripravljeni na pregled.

Za strukturno analizo po metodi končnih elementov (MKE) bo izvajanje nelinearne analize z Abaqusom skrajšalo čas reševanja v primerjavi s SOLIDWORKS Simulation produkti – tudi če uporabljamo napredne procesorje z npr. osmimi jedri. Razliko se  še posebej zazna pri zahtevnih nelinearnih kontaktnih analizah. Abaqus tehnologija v 3DEXPERIENCE Works okolju strukturnih simulacij se zelo lepo skalira, ko uporabljamo več procesorskih jeder.

Realni simulacijski testi

Spodaj so trije primeri: preskus togosti gumijaste puše, preizkus padca kamere in pritrditev glave valja na preskus bloka motorja. Ti primeri ponazarjajo prihranek časa pri izvajanju strukturne simulacije v oblaku v primerjavi z lokalnim preračunom. Pri uporabi večjega števila procesorskih jeder boste opazili razširljivost (skalabilnost) sistema pri merjenju računskega časa. Kot uporabnik boste videli dve prednosti: zmanjšan čas računanja in prihranjen čas z oddaljenim zagonom simulacije, saj bo vaš lokalni računalnik na voljo za druga dela.

Preskus togosti gumijastih puš, rešen z implicitnim Abaqus preračunom s splošnim stikom, hiperelastičnim gumijastim materialom in zaporednim večstopenjskim obremenjevanjem (331.853 prostorskih stopenj). V tem primeru ima uporabljena lokalna strojna oprema omejitev 4 procesorskih jeder, zato so za lokalni zagon uporabljeno največ 4 jedra.

Scenarij preizkusa padca kamere preračunan z Abaqus eksplicitnim preračunom s splošnim stikom (340.827 prostorskih stopenj). V tem primeru ima uporabljena lokalna strojna oprema omejitev 4 jeder, zato so za lokalni zagon uporabljena največ 4 jedra.

Privijanje glave valja na bloka motorja, rešen z implicitnim Abaqus preračunom, s splošnim stikom in prednapetostjo vijakov z večstopenjsko obremenitvijo (17.101.105 prostorskih stopenj). V tem primeru ima uporabljena lokalna strojna oprema omejitev 8 jeder, zato je za lokalni zagon uporabljenih največ 8 jeder.

 

Preračun v oblaku ponuja prilagodljive in razširljive računske vire

SIMULIA je pred kratkim predstavila enotni licenčni model za oblačni preračun imenovan SimUnits. To pomeni, da imate lahko zdaj en paket licenc za izvajanje katere koli vrste fizike preračuna: struktur, tekočin, plastike in elektromagnetike.

Glede na potrebe vašega projekta lahko izbirate med krediti SimUnits ali žetoni SimUnits.

Krediti SimUnits imajo nižjo vstopno točko in so primerni za kratkoročne in zahtevne delovne obremenitve. Krediti so potrošni material za enkratno uporabo. SimUnits kredite si lahko delijo skupine inženirjev, ki pri svojih projektih uporabljajo simulacijo.

SimUnit žetoni (tokens) imajo višjo vstopno točko in so primerni za srednje do visoko frekvenčne obremenitve. SimUnit žetoni imajo neomejeno vnovično uporabo in se “zaklenejo”, ko se uporabljajo med izračunom.

 

Računalništvo v oblaku je lažje kot si mislite

Računalništvo v oblaku ne zahteva zapletene in drage namestitve strojne opreme ali vzdrževanja skupine računalnikov za visokozmogljivo računalništvo (High Performance Computing – HPC). S platformo 3DEXPERIENCE so farme HPC računalnikov že nastavljene v oblaku, pripravljene za uporabo za vse uporabnike, ki jim je bil omogočen dostop.

Danes vsaka vloga 3DEXPERIENCE Works Simulation  vključuje računsko zmogljivost za lokalni preračun ali preračun v oblaku. Potek dela, ki se izvaja lokalno ali v oblaku, je zelo podoben in do njega lahko dostopate prek enostavnega ukaza za simuliranje v uporabniškem vmesniku. Spodaj je prikaz poteka dela, ki se začne v SOLIDWORKS-u.

Upoštevajte prednosti

Če povzamemo, preračun v oblaku SOLIDWORKS uporabnikom daje odlično in edinstveno prednost za izvajanje velikih in številčnejših simulacij. Pridobite na času in denarju z večjimi simulacijskimi sposobnostmi. Licenciranje preko SimUnit-ov razširja vašo računalniško zmogljivost in prilagodljivost z enostavnim dostopom več uporabnikov do zmogljivejših HPC rešitev v oblaku in dostopom do katere koli vrste fizike, ki jo podpira SIMULIA – ne samo struktur, temveč tudi tekočin, plastike in elektromagnetike. Računalništvo v oblaku odpravlja potrebo po namestitvi, vzdrževanju ali posodobitvi lastne infrastrukture za preračune in sprošča lokalne računalnike za druga dela.

Vse aplikacije, ki so potrebne za razvoj izdelkov in sodelovanje, so neposredno na voljo v vašem CAD okolju, kar omogoča več skupinam, da delajo na razvoju izdelka v sočasnem, varnem in realnem času – vse v enem računalniškem ekosistemu. Platforma se ne le prilagaja vašemu projektnemu delu, temveč tudi ključnim strankam, dobaviteljem in upraviteljem omogoča varen dostop do podatkov, ki jih potrebujejo, ko jih potrebujejo. Poleg tega 3DEXPERIENCE platforma poenostavlja komunikacijski potek dela in s tem izboljšuje produktivnost.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/07/introducing-high-performance-computing-on-the-cloud-for-simulation.html