Razvijalci zidnih vložkov Rawlplug povečali učinkovitost razvoja s Sinterit SLS 3D tiskanjem

Zidni vložki se nam zdijo povsem nedolžni in na pogled tudi enostavni, saj jih je veliko in za obširno uporabo. Pogosto pa pozabimo oziroma se ne zavedamo, da je bilo v te majhne komponente vloženo neverjetno veliko inženiringa in načrtovanja. Rawlplug se tega še posebej zaveda in s pomočjo SLS 3D tiska krajša čas od zasnove do končnega produkta.

 

Lahko samozavestno trdim, da je 3D tisk danes eno najpomembnejših orodij za izdelavo prototipov, ker lahko nekatere rešitve preverimo na 3D natisnjenem kosu, ustvarimo veliko manj različic prototipov. Tako prihranimo precej časa tako za nas kot za orodjarsko delavnico.

 

– je dejala Dominika Zarowna, inženirka oblikovanja pri Rawplug.

 

Ko se je podjetje Rawlplug sprva pričelo zanimati za SLS 3D tisk so kose zidnih vložkov naročevali pri zunanjem proizvajalcu, večinoma zaradi visoke cene industrijskih strojev SLS tehnologije. Ne dolgo nazaj so si prilastili Lisa PRO SLS 3D tiskalnik  podjetja Sinterit. Lisa Pro 3D tiskalnik, le delček cene industrijskega SLS 3D tiskalnika, je inženirjem in oblikovalcem podjetja Rawlplug pomagal pri učinkovitem razvoju novih produktov in optimizaciji že obstoječih.

Slike: Slike natisnjenih zidnih vložkov

Potrebovali so hitrejši dobavni rok SLS 3D natisnjenih delov in ravno to jim je 3D tiskalnik Lisa PRO doprinesel. Skrajšal rok dobave iz dva tedna na dva dneva. Tisk pričnejo v petek popoldne in kosi jih že čakajo v ponedeljek zjutraj.

Za Sinterit SLS tehnologijo so se odločili, ker so potrebovali natančnost ter možnost tiska večjega števila kosov hkrati, saj SLS tehnologija omogoča izdelavo kosov brez podpor in tiskanje kosa nad kosom v celotnem delovnem volumnu. Primerno tudi za malo serijski proizvod.

Skratka, uvedba Sinterit SLS platforme za raziskave in razvoj ter izdelavo prototipov Rawlplugu omogočila bolj gibčen in učinkovit potek dela ter prihranek na pomembnem času in sredstvih.

 

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o Sinterit produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.

Sinterit produkti na IB-CADDY spletni trgovini

Vir: Wall plug inventor Rawplug turns to Sinterit SLS 3D printing to boost R&D efficiency