Webinar: Kaj 3DEXPERIENCE platforma omogoča SOLIDWORKS uporabnikom?

Featured Video Play Icon

V tem webinarju smo na praktičen način prikazali, kako tipična projektna skupina uporablja SOLIDWORKS v povezavi s 3DEXPERIENCE platformo z namenom sodelovanja pri razvoju, konstrukciji in modeliranju. Ob tem lahko tudi časovno ovrednotimo mejnike projekta. Podatki sov takem primeru varno shranjeni na 3DEXPERIENCE platformi in dostopni vsem, ki imajo ustrezne pravice ne glede na kateri napravi želijo do teh podatkov dostopati. V 3DEXPERIENCE okolju precej aplikacij že deluje znotraj brkalnika, kar pomeni, da nam ga ni potrebno nameščati na računalnik kot smo bili navajeni doslej.

3DEXPERIENCE okolje ne sestavlja en program. Sestavljen je iz vlog in aplokacij. V tem webinarju smo predstavili 3 vloge in sicer:

  • Collaborative Business Innovator
  • Collaborative Industry Innovator
  • Collaborative Designer for SOLIDWORKS

To so osnovne vloge, ki omogočajo sodelovanje med različnimi uporabniki. Collaborative Business Innovator omogoča dostop do 3DEXPERIENCE platforme, to so razne aplikacije kot so npr upravljenje z uporabniki, pregledovalnik 3D geometrije in ostalih dokumentacij. Posebna aplikacija znorat te vloga je 3DSwymm aplikacija, ki omogoča povezovanje med različnimi uporabniki.

Collaborative Industry Innovator omogoča dostop do aplikacij za upravlanju s podatki. Namenjena je varnemu shranjevanju, organiziranju in upravljanju s podatki v realnem času na 3DEXPERIENCE platformi. Ta vloga temelji na ENOVIA tehnologiji, kar pomeni prve korake do PDM oz. PLM funkcionalnosti.

Collaborative Designer for SOLIDWORKS je vloga, ki povezuje SOLIDWORKS 3D CAD z 3DEXPERIENCE Platformo. Na tak način lahko delamo v SOLIDWORKS okolju kot smo navajeni do sedaj, podatke pa potem shranjujemo na 3DEXPERIENCE platformi.