Novosti v SOLIDWORKS 2021

Featured Video Play Icon

Predstavljamo vam nekaj novosti in izboljšav v programu SOLIDWORKS 2021, ki bodo povečale vašo produktivnost in vam pomagale ne le hitreje na trg, ampak tudi pametneje. V enem članku ne moremo zajeti vseh izboljšav in novih funkcij, zato vam bomo predstavili nekaj osnovnih novosti. V naslednjih nekaj mesecih bodite pozorni na prispevke na blogu, ki bodo podrobneje razkrili novosti v posameznih produktih v ekosistemu SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS CAD

Izboljšave pri delu z velikimi sestavi. Boljša zmogljivost Detailing Mode opcije, ki še povečuje hitrost ustvarjanja risb, kakor tudi možnost dodajanja informacij o luknjah (hole callout), urejanje obstoječih dimenzij in zaznamkov, ter dodajanja detajlnih, skrajšanih in obrezanih pogledov. Hitrejše delovanje datotek, preklop med konfiguracijami in samodejen preklop iz Lightweight načina tudi za najbolj kompleksne sestave.

Poenostavljeni potek dela za ustvarjanje sestavov. Izboljšave pri delu z sestavi vključujejo

poročila o prekrivanju komponent, ki jih je mogoče s slikami izvoziti v Excel, možnost shranjevanja poenostavljenih modelov kot konfiguracij, tako da lahko uporabniki preklapljajo med popolno in poenostavljeno različico, samodejni preklop iz Lightweight načina in definiranje dolžine krivulje za vzorce verige (Chain Patterns).

Večja fleksibilnost modeliranja kosov. Funkcija »razveljavi« podpira preko 60 funkcij in ukazov; ukrivljanje pločevine po tangentih robovih; izravnava kompleksnejših pločevin; možnost dodajanja in računanja enačb znotraj File Properties in Cut List Properties.

Delajte hitreje na velikih, zapletenih modelih. Izboljšane zmogljivosti za okluzijski odvzem, silhuetne robove in risbe; odprite, shranite in zaprite sestave; odkrivanje in poročanje o krožnih referencah; in dodajanje datotek v SOLIDWORKS PDM zalogovnik.

Povežite se na 3DEXPERIENCE platformo. Ustvarite brezhiben delotok razvoja izdelkov in jih enostavno razširite z novimi orodji, ko se vaše poslovne potrebe razvijajo. Ta v oblaku povezan ekosistem, od načrtovanja do izdelave, omogoča skupinam, da sodelujejo pri sprotnem zbiranju podatkov kjer koli in kadar koli na kateri koli napravi, ki je povezana na internet.

SOLIDWORKS Simulation

Hitreje preračunajte simulacije s kontakti. V SOLIDWORKS Simulation 2021 je preračun kontaktov v simulacijah občutno hitrejši. Izboljšave so v vzporednem preračunu, boljši uporabi procesorja, hitrejšem izračunu togosti in bolj robustnem prenosu podatkov.

Boljše mreženje. Pri simulacijah je nujno izdelati mrežo pred preračunom. V SOLIDWORKS Simulation 2021 je nova mrežna predloga, ki ne vsili skupnih vozlišč med kosi, kar pomeni, da je mreženje veliko hitrejše, natančnost pa še vedno enaka. Novo orodje za diagnostiko mreže identificira, izolira in opomni uporabnika, ko je potrebno popraviti mrežne elemente s slabo kvaliteto.

Vgrajena inteligenca. Kdo ne želi pametneje uporabljati simulacij? Z boljšo samodejno uporabo solverja, bodo vaše simulacije hitrejše in bolj natančne.

SOLIDWORKS Plastics

Preoblikovan uporabniški vmesnik za SOLIDWORKS Plastics. Preoblikovanje različnih elementov v Plastics drevesni strukturi zagotavlja bolj poenostavljen in logičen potek dela za izbiro materiala, specifikacijo domene, parametre procesa in druge ključne naloge simulacije brizganja plastike. Izkoriščanje novih delovnih procesov bo močno poenostavilo pripravo simulacije.

Izboljšana natančnost rezultatov hlajenja. Izboljšave komponent hladilnega sistema vključujejo novo funkcijo, ki prehod razdeli glede na izbran vstavek.

Natančnejši in posodobljeni materialni podatki. SOLIDWORKS je vzpostavil partnerstva z vodilnimi svetovnimi dobavitelji plastičnih materialov, da svojim strankam zagotovi najbolj natančne podatke o plastičnih materialih, kar vodi do boljših rezultatov.

SOLIDWORKS ELECTRICAL

Hitrejše 3D električno povezovanje. Zmogljivost usmerjanja žic v 3D je bila močno izboljšana, kar uporabnikom omogoča hitrejše eksperimentiranje z izbiro poti električne poti znotraj zapletene opreme, da izboljšajo celoten dizajn izdelka.

Prilagajanje uporabniških pravic. Zdaj lahko prilagodite dostop uporabnikov do področij, kot so knjižnice, projekti in podatki za člane vaše delovne skupine, da zagotovite varnost podatkov.

Pridobite bolj realistično informacijo o masi izdelka. Sedaj je omogočeno določanje masnih lastnosti žic, kablov in kabelskih snopov znotraj 3D modela celotnega izdelka.

OSTALE NOVOSTI

Pravkar smo pregledali le delček novosti v tej izdaji. Več novosti si lahko ogledate na sledeči spletni strani: https://www.solidworks.com/product/whats-new?kui=6ATmbTLzl4cDn1CZ3xW2iA

VIR: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/09/whats-new-in-solidworks-2021.html