Siemens Energy izboljša učinkovitost storitev z Markforged 3D tiskalniki

Markforged 3D tiskalniki so omogočili našim inženirjem višjo inovativnost z vspodbudo hitrega spodleta. To je sprememba v filozofiji oblikovanja. – Clifford Hatcher, direktor Siemens Energy Innovation Center.

Siemensov inovacijski center (Siemens Innovation Center) je edinstvena ustanova, ki nudi unikatno združitev oblikovanja s proizvodom, implementiranje robotike, hitro prototipiranje, skeniranje, digitalna orodja ter aditivna proizvodnjo kovinskih delov.


Slika: Prvi primer orodja (levo) v primerjavi s posodobljeno različico (desno).

Njihovi inženirji so prejeli nalogo izboljšati vzdrževnaje turbine z znižanjem števila servisov in časa izpada. S pomočjo 3D tiskalnikov so izdelali unikatno rezilno orodje v 4ih tednih z uporabo Markforged X7 3D tiskalnike. Ko so opazili, da so Markforged natisnjeni kosi s karbonskimi vlakni dovolj močni in robustni za uporabo na terenu, so orodje poslali v produkcijo.

Siemens ekipa se sedaj sprva lahko obrne na Markoforged 3D tiskalnike kadar se soočajo z novimi izzivi. Nenehno raziskujejo nove aplikacije in 3D tiskalniki jim omogočajo biti bolj inovativni.

Prenesite PDF primera.

Želite več informacij?

Za dodatne informacije o Markforged produktih nam pišite na elektronsko pošto info@ib-caddy.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 566 12 55.

Markforged produkti na IB-CADDY spletni trgovini

Vir: https://markforged.com/case-studies/siemens-energy-innovation-center/