CheckMate Point Cloud Metrology

CheckMate Point Cloud Metrology (PCM) prvič združuje hitrost sodobne tehnologije skeniranja z močjo CheckMateovega nabora vodilnih meroslovnih in nadzornih orodij, temelječih na CAD.

PCM samodejno poravna oblak točk s CAD modelom, izvede operacijo površinske primerjave in izdela barvno gradientno karto izhajajočih odstopanj. Ta slikovna metoda poročila zagotavlja takojšen odziv pri ocenjevanju integritete dela in jo je enostavno razlagati.

V kombinaciji s procesiranjem več kosov istočasno je CheckMate PCM idealen za ukrepe pri popravkih in ocenjevanje procesov. Izdelava barvnih kart s povprečnim odklonom, 6 sigma, Range in Cp omogoča inženirjem, da se izognejo napaki pri sprejemanju odločitev povezanih s spremembami postopka in korektivnimi ukrepi na posameznih vzorcih.

PCM je popolnoma integriran s Checkmate. S “soft gauges” programiranimi v CheckMateu, se naloži oblak točk in izdela se popolno poročilo o pregledih GD & T. V mnogih primerih se CheckMate SoftFit Solver uporablja za določitev scenarijev “best-fix” neskladnih delov in procesov ali za izvajanje kompleksnih operacij GD&T, kot je mobilnost na več datumih.

Spodnji video prikazuje P.C.M. ustvarjanje ColorMap iz podatkov skeniranja in samodejno pridobivanje dejanskih podatkov na vnaprej določenih površinah. Pridobivanje dejanskih podatkov na vnaprej določenih lokacijah je ključnega pomena, v primeru:

1) Skeniranja več delov in izvajanje S.P.C. analize.

2) Kritičnih značilnih lokacij, ki jih je vnaprej določil kupec.

 

Spodnji video prikazuje P.C.M. ustvarjanje ColorMap-a iz podatkov skeniranja. Nato v drugem koraku iz iste datoteke podatkov skeniranja izvlečemo in sporočimo podatke o lokaciji in velikosti geometrijskih funkcij s tehnologijo ekstrakcije robov / površin.

 

VIR: http://info.originintl.com/products/checkmate/point-cloud-metrology