Eureka Chronos

Featured Video Play Icon

EUREKA CHRONOS
»Zaupanje je dobro«
»Eureka je boljša!«

Kaj je Eureka Chronos?

Je aplikacija znotraj Eureka Virtual Machine, ki omogoča optimizacijo programov ISO in APT ob upoštevanju orodij in lastnosti obdelovanca s samo enim klikom!

Vsi premiki se analizirajo, da se zmanjša čas obdelave in poveča življenjska doba orodja z izračunom sil, navora med obdelovancem in orodjem, porabljeno močjo, debelino odrezka in odstranjeno prostornino materiala v enoti časa.

  • Skrajšani čas obdelave
  • Zmanjšanje stroškov orodja
  • Zmanjšanje vibracij
  • Boljša kvaliteta površine
  • Nenehno odstranjevanje materiala
  • Industrija 4.0
  • I. algoritem (umetna inteligenca)

 

Zakaj Eureka Chronos?

Trenutno CAM sistemi preračunajo poti z orodji, kjer hitrost obdelave ostane konstantna tudi, ko se spremenijo pogoji rezanja orodja.

Na osnovi algoritma A.I. (ki ga je patentiral Roboris) Eureka Chronos prilagodi hitrost obdelave glede na dejanske pogoje rezanja orodja, pri čemer se upošteva konstantna količina odstranjenega material (VR) v časovni enoti, kolikor je to mogoče.

 

Kdo lahko uporablja Eureka Virtual Machine in Eureka Chronos?

Eureka Virtual Machine je na trgu podpira s skoraj vsemi CAM aplikacijami s katerimi programiramo poti orodja za naše CNC stroje.

Eureka Chronos deluje skupaj s Eureka Virtual Machine zato je prav tako podprt s skoraj vsemi CAM aplikacijami s katerimi programiramo poti orodja za naše CNC stroje.

Na voljo je samostojna verzija, ki jo lahko uporabljajo vsi in kot dodatek k Eureka Virtual Machine.

 

Glavne prednosti

  • Neposredna optimizacija NC programov, nič drugega ni potrebno.
  • Povečana produktivnost in podaljšana življenjska doba stroja in ostale strojne opreme s preprosto prilagoditvijo NC programov.
  • Izjemno enostaven za uporabo
  • Eureka Chronos koristi najsodobnejši algoritem Al za doseganje čim bolj avtomatiziranega postopka. Posebne veščine za uporabo programa niso potrebne.
  • Poenostavljena konfiguracija
  • 3D modeli strojev niso potrebni. Za pravilno obdelavo NC-ja je dovolj osnovna kinematika stroja.

 

Vračilo naložbe

Naši uporabniki Eureka Chronosa poročajo o prihranku časa obdelave med 20 in 30%, kar vodi v ustrezno povečanje produktivnosti.

Zaradi tega je izračun donosnosti naložbe zelo enostaven.

Če na primer stroški stroja na uro znašajo 50 EUR / uro, lahko čas obdelave skrajšate za 20% in prihranite 10 € / uro.

 

Pomnoženo s pričakovanimi urami obdelave na leto dobite letno donosnost naložbe!

Preračun letnega prihranka: https://www.roboris.it/en/eureka-chronos/

Slika 1: Optimizacija potovanja orodja po zraku

Slika 2: Optimizacija pomika

Prihranki na stroju

Eureka Chronos optimizira pomik brez spreminjanja poti orodja. Spodaj si lahko ogledate resnični primer, ko se je obdelava z enim klikom zmanjšala za 22% in popolnoma samodejno.

Prej

Obrati na vretenu: 1000 RPM

Delovni pomik: 2000 mm / min

Potem

Obrati na vretenu: 1000 RPM

Delovni pomik: 2000 – 7000 mm / min

Delovni čas: 434s Delovni čas: 338s

Primer obdelave v našem demo centru – IB-CADDY ITC:

Na spodnji sliki je prikazan kos oz. gravurni vložek za obdelavo na vertikalnem centru Doosan DNM 5700 z Siemens 828D krmiljem in dodatno 4 osjo. Obdelava kosa na sliki poteka 3 osno.

Kos je programiran v CAMWorks-u. S pomočjo prednosti CAMWorks-a smo za programiranje porabili samo 10min delovnega časa.

Slika 3: Prikaz programiranja c CAMWorks in CAD okolju SOLIDWORKK

Pripravljeno pot orodja nato s 1 klikom skupaj z vsemi potrebnimi informacijami pošljemo v Eureka Virtual Simulation kjer bomo preverili točen čas in pravilno delovanje izvožene NC kode. Vzporedno imamo kontrolo nad vsemi ostalimi parametri kot je nadzor kolozije, velikost odrezka, obremenitev stroja in podobno.

Slika 4: Pogled v Eureka Virtual Simulation

Slika 5: Končana obdelava v Eureka Virtual Simulaion

Preverjeno simulacijo lahko nato z enostavnim klikom na ikono Eureka Chronos optimiziramo s pomočjo umetne inteligence t.i. »Artificial Intelligence« A.I.

Slika 6:Eureka Chronos optimizacija in izkoristek

Iz zgornje slike je razvidno, koliko smo pridobili na času obdelave. Ampak ne samo na času obdelave temveč tudi na življenjski dobi stroja in obstojnosti orodja.