Kako uspešno upravljati celotno inženirsko ekipo s katere koli lokacije?

Včasih morate preprosto opraviti delo. In to tudi takrat, ko nimate časa (ali virov) da nastavitve strežnike PDM-ja in VPN-jev, da bi lahko delali od doma. Kaj torej storite? Kopirate datoteke na pomnilniški ključ ter jih na tak način odnesete s seboj domov. Kar morda ni idealna rešitev, vendar roko na srce deluje in zato to storite.

Hitro pa se pojavijo vprašanja kot so, “kateri je osnovni izvod?” ali “katera je najnovejša različica?”. In ker v ekipi sodelujete z drugimi se nato začnejo pojavljati težave pri deljenju datotek, kako usklajevati povratne informacije drugih, zadnje verzije datotek, kdo je kaj spremenil in zakaj ter ali so dogovorjene faze že zaključene.

Predstavljajte si, da bi lahko danes začeli uporabljati inženirske rešitve, ki imajo takojšen in varen dostop do podatkov ter komunikacije povezanih s projektom, s kjerkoli in s katero koli napravo?

Platforma 3D Experience, podjetja Dassault Système, je rešitev v oblaku ki ponuja zajeten nabor inženirskih rešitev. Vse kar je potrebno je internetna povezava in spletni brskalnik. Nepredvidljivi ali počasni VPN ter oddaljene povezave z vašim službenim računalnikom za delo od doma postajajo preteklost.

Oglejmo si vgrajene funkcije za sodelovanje s pomočjo 3D Creator in 3D Sculptor vloge na oblačni platformi 3DEXPERIENCE®. 3D Creator je 3D-parametrični modelirnik za oblikovanje komponent in sklopov. 3D Sculptor pa omogoča, hitro ustvarjanje organskih, naprednih površin z uporabo “Subdivision” tehnologije za modeliranje (Sub-D).

Simultano delo na enem modelu/sestavu.

Ko delate na modelu bodisi v vlogi 3D Creatorja ali 3D Sculptorja in imate dovoljenje za spreminjanje določenega dela, preprosto nadaljujte z delom in naredite spremembe. Model bo samodejno “rezerviran” za vaše delo, takoj ko ga odprete v spletni aplikaciji, kar pomeni, da drugim uporabnikom s tem preprečite spreminjanje istega modela v istem trenutku.

Na platformi 3DEXPERIENCE lahko sodeluje več uporabnikov, ki delajo na različnih delih istega sklopa istočasno. Del vaše ekipe lahko tako dela na parametričnih lastnostih izdelka v 3D Creatorju, drugi pa bi lahko v 3D Sculptorju napredujejo na snovanju prostih površin. Vsi, ki delajo na istem modelu, so vgrajeni v isto platformo.

Na platformi 3DEXPERIENCE ni potrebe po nastavitvi sistema PDM ali PLM; zmogljivosti so nemreč integrirane neposredno v oblikovalsko okolje. Recimo da poskusite odpreti datoteko s skupnega omrežnega pogona in dobite opozorilo da je datoteka že v uporabi. Kaj storiti? Platforma 3DEXPERIENCE kljub temu omogoča nadaljevanje z delom, saj uporabnikom omogoča, da si rezervirajo samo tisto, na čemer delajo, in hkrati sprostijo druge komponente za ostale uporabnike.

Odpravite veliko število e-poštnih sporočil

Eden od izzivov pri ustvarjanju izdelka od začetka do konca je upravljanje komunikacije v celotnem procesu, zlasti kadar so vključeni menedžerji, prodajalci in kupci. E-poštna sporočila hitro postanejo brezhibna, pogosto zahtevajo posredovanje, strinjanje in organiziranje v množici datotek.

Platforma 3DEXPERIENCE na oblaku uporablja drugačen pristop in omogoča komunikacijo vseh zainteresiranih strani na enem mestu.

Tako kot znane platforme socialnih medijev vam tudi Project Communities omogoča, da z enim skupnim okoljem s svojo ekipo objavljate objave, ustvarjate naloge, postavljate vprašanja ali predstavite ideje izdelkov. Ker vsi komunicirajo z iste platforme, se sledljivost zgodi samodejno. Menedžerji, ki so vedno na poti, lahko pregledajo objavljene 3D modele in celo označijo model ter pripombe – s katere koli naprave, tudi s pametnega telefona.

Nič več upravljanja s tonami e-poštnih sporočil. Spori s sodelavci ali upravniki ali strankami se hitro rešijo s pregledom komunikacijskih niti v projektni skupnosti. Tako je enostavno rešiti nesoglasja glede tistega, o čemer je bilo v preteklosti sporočeno (ali ni bilo sporočeno), ne da bi se znali kopati po kupih e-poštnih sporočil.

Prejemanje povratnih informacij od celotne ekipe

Zdaj lahko izvajate digitalne prikaze v realnem času, dostopne vsem v skupini – brez potrebnega znanja CAD. To uporabnikom, ki ne delajo s CAD, omogoča sodelovanje v razvojnem ciklu izdelka. Povabite marketinško, prodajno ali vodstveno osebje na pregled v zgodnji fazi. Pridobite nasvete za načrtovanje v realnem času, pri čemer se izognite (potencialno dragim) težavam pri samem načrtovanju in proizvodnji.

Omogočiti 3D vpogled vsem, je podobno deljenju skupnega jezika; vsi ga lahko popolnoma razumejo, ni treba, da se naučimo razlagati 2D risbe. Tako lahko vsak enostavno sporoči pomisleke, prepozna težave in predlaga rešitve, zlasti neinženirskim kolegom. Promocija izdelkov o izdelkih postane hitra, saj lahko vsi člani skupine, vključno s tistimi, ki so zunaj vaših vrat, sodelujejo v postopku pregleda načrtovanja s celotnimi 3D podrobnimi modeli.

Ker si lahko vsak član ekipe ogleda, zavrti, označi in izmeri svoj model, se upravljavci ali izvršilni pripisi pospešijo, saj si lahko sami ogledajo celotno 3D različico izdelka. Vsa komunikacija je zajeta na platformi, zato je sledljivost vgrajena prav v proces.

SOLIDWORKS uporabniki namizja

Vse funkcije sodelovanja, zajete v tem članku, bodo delovale tudi za namizne uporabnike SOLIDWORKS, ki se povežejo s platformo 3DEXPERIENCE s pomočjo Collaborative Designer za vlogo SOLIDWORKS ali vključenega priključka SOLIDWORKS s 3D Creatorjem in 3D Sculptorjem. 3D Creator ali 3D Sculptor lahko uporabite kot namenska orodja ali za dopolnjevanje namizja SOLIDWORKS.

Če v sklop SOLIDWORKS vključite 3D Creator in / ali 3D Sculptor, se vse spremembe, ki so bile izvedene v 3D Creatorju in 3D Sculptorju,  razširijo tudi na SOLIDWORKS. Enako velja tudi obratno, z uporabo podatkov SOLIDWORKS na platformi.

 

VIR: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/05/successfully-manage-entire-engineering-teams-from-any-location.html

 

Za več informacij o 3D Experience Platformi in njenem delovanju smo dosegljivi preko info@ib-caddy.si ali na 01 566 12 55.