SOLIDWORKS za izobraževalne namene med časom zaprtja šol zaradi Corona virusa

Kljub temu, da so šole zaradi Corona virusa trenutno zaprte, to še ne pomeni, da se je izobraževalna in akademska dejavnost popolnoma ustavila. Pri SOLIDWORKS-u so zato pripravili nekaj priporočil kako uporabljati SOLIDWORKS v izobraževalne namene.

Učenci, dijaki in študentje izobraževalnih ustanov z aktivnim vzdrževanjem lahko uporabljate Student Standard ali Student Premium licence za domačo uporabo. Če še nimate dostop do teh licenc, se prosim obrnite na šolo ali fakulteto po informacijo kako lahko do teh licenc pridete.

Zaposleni na izobraževalnih ustanovah lahko prav tako uporabijo Student Standard ali Student Premium licenco, si je pa potrebno zapomniti, da so Student Premium licence številčno omejene. Druga možnost je izposoja šolske licence domov.

Za ustanove, ki pa nimajo SOLIDWORKS licenc pod vzdrževanjem, a bi vseeno rade ponudile učencem, dijakom, študentom in zaposlenim dostop do SOLIDWORKS-a, to lahko storijo na sledeč postopek:

  • Pojdite na www.solidworks.com/SDK,
  • V okno SDK-ID vpišite: TCOVID19,
  • Izberite verzijo SOLIDWORKS-a, ki bi jo radi namestili,
  • Med prenosom programa boste na elektronsko pošto prejeli 24 mestno serijsko številko, ki je potrebna za aktivacijo programa.

Ta licenca je časovno omejena in bo delovala 60 dni od aktivacije.

Navodila za delo s SOLIDWORKS-om od doma:

  1. Če morajo učenci, dijaki ali študenti profesorju poslati svoje delo, lahko to storijo preko File → Publish to eDrawings ali File → Pack&Go (izberite kljukico Select Toolbox Parts).
  2. Učitelji lahko ocenjujejo tako SOLIDWORKS kot eDrawings datoteke. Prednost eDrawings datotek je v tem, da so manjše in jih zato lažje pošljemo preko elektronske pošte.
  3. Profesorji lahko z desnim klikom izbirajo gradnike v drevesni strukturi in izberejo »Feature Properties«, kjer lahko vidijo kdo je ta gradnik naredil in kdaj je bil gradnik narejen.
  4. Eksplozijski pogledi lahko nazorno prikažejo kako se sestav združi v celoto.
  5. S poročili simulacij lahko študentje dokažejo zmožnost uporabe izdelka v realnih razmerah za oceno na zahtevnejših predavanjih.

Številne prispevke o SOLIDWORKS-u in v SOLIDWORKS vključene module lahko preberete na našem blogu: https://blogs.ib-caddy.com/

Če imate kot dijak ali študent kakšna vprašanja ali potrebujete pomoč, lahko na našem forumu (IB-CADDY forum) zastavite vprašanje. Ekipa IB-CADDY forum spremlja in odgovarja na zastavljena vprašanja. Povezava do foruma: https://forum.ib-caddy.com/