SOLIDWORKS Electrical – Konekcijske točke na SOLIDWORKS kosu

Featured Video Play Icon

Dobrodošli v petem prispevku serije o SOLIDWORKS Electrical (https://solidworks.ib-caddy.com/products/sw_electrical.php) in v programu vključenih funkcij. V tem prispevku si bomo ogledali kako na SOLIDWORKS kosu definiramo konekcijske točke.

Ena glavnih prednosti programa SOLIDWORKS Electrical je v tem, da lahko povežemo 2D shematski projekt s 3D CAD SOLIDWORKS sestavom. Iz tega dobimo pravilne dolžine vodnikov, kablov in kabelskih snopov. Seveda pa moramo v SOLIDWORKS sestavu definirati 3D modele, ki bodo predstavljali komponente iz 2D shematskega projekta. Te komponente pa potrebujejo posebno geometrijo, ki definira kje se začnejo / končajo vodniki oz. kabli. Postopek definicije te dodatne geometrije je opisan v videu.

V sledečem prispevku bomo videli kako v SOLIDWORKS 3D CAD odpremo električni projekt in povežemo kose z 2D simboli na shemah.

Vir: https://blogs.solidworks.com/teacher/2019/12/solidworks-electrical-formula-sae-tutorial-creating-electrical-connection-points-inside-a-solidworks-part.html