Potek od načrtovanja do proizvodnje v okolju SOLIDWORKS

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS številni poznate kot 3D CAD program. A pa veste, da obstaja tudi SOLIDWORKS CAM in omogoča generiranje programov za CNC stroje? Na tem področju obstajata dva nivoja programov: SOLIDWORKS CAM Standard in pa SOLIDWORKS CAM Professional. Matriko funcionalnosti si lahko ogledate na https://solidworks.ib-caddy.com/products/sw_cam.php.

Poleg tega SOLIDWORKS omogoča definiranje, pozicioniranje in objavo 3D opomb, vključno s podatki 3D modelov v standardnih formatih datotek v industriji. Za to uporabite modul SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition). Več na https://solidworks.ib-caddy.com/products/sw_mbd.php.

Dodatno pa lahko uporabite še SOLIDWORKS Inspection. SOLIDWORKS Inspection je program za pripravo dokumentacije prvega pregleda vzorcev (First Article Inspection) in pregleda procesa, ki drastično poenostavi in avtomatizira proces izdelave inšpekcijskih risb z baloni in inšpekcijskih poročil (AS9102, PPAP, itd…).
SOLIDWORKS Inspection je sestavljen iz samostojne aplikacije in SOLIDWORKS modula, kar omogoča uporabo SOLIDWORKS datotek tako kot PDF in TIFF datoteke.
SOLIDWORKS Inspection Professional je obogaten na način, da dovoljuje več načinov vnosa rezultatov meritev neposredno v inšpekcijski projekt. Vsaka vrednost se lahko vnese ročno, z uporabo digitalnega merila ali preko uvažanja CMM rezultatov.
Več o SOLIDWORKS Inspection na https://solidworks.ib-caddy.com/products/sw_inspection.php.

V pričujočem videu si lahko pogledate osnove pretoka informacij integriranega okolja SOLIDWORKS.