Markforged: 3D tiskanje kovinskih in kompozitnih orodij za proizvodnjo – Lean Machine

Izvedite kako je podjetje predelave kovine Lean Machine z uporabo 3D tiskanja kovinskih in kompozitnih kosov s krabonskimi vlakni preoblikovalo svoj proizvodnji cikelj.Lean Machine se specializira za izdelavo kovinskih izdelkov po naročilu in to večinoma za komercialni prevoz in rudrsko področje. Predhodno je podjetje uporabljalo težka jeklena orodja, katera so ponavadi izdelali sami. Za podjetje tukaj ni bila možnost napredka saj jim je izdelava orodij vzelo veliko časa namesto, da čćas posvetijo izdelavi kosov za stranke.

Za znižanje stroškov in zmanjšanje obrabo delov se je ekipa obrnila h Markforged tehnologiji 3D tiskanja kompozitov in kovin. “Za Markforged smo poizvedeli pri iskanju najboljših tiskalnikov, ki jih ponuja trg za komercialno in industrijsko kakovostno tiskanje.” pravi Josh Grasby, inženir razvoja in raziskave pri Lean Machine.

Sedaj je Lean Machine že natisnil razna orodja za krivljenje pločevine, ki ne puščajo nobenih sledi na obdelovancih. Veliko uspeha imajo tudi pri tiskanju specifičnih prijemal za 5-osne CNC rezkarje.

Več informacij:
3D natisnjena priprava
3D natisnjene mehke čeljusti

MARKFORGED PRODUKTI