Namestitveni SOLIDWORKS DVD medij

Z izidom nove verzije SOLIDWORKS 2020, ki prinaša veliko novosti in sprememb v programu je ena od sprememb tudi ukinitev dosedanje prakse dobave namestitvenih DVD medijev.

SOLIDWORKS uporabniki z aktivnim letnim vzdrževanjem imajo na voljo tri možnosti za pridobitev namestitvenih datotek SOLIDWORKS-a:

  1. Prenos in namestitev preko SOLIDWORKS Installation Manager
  2. Prenos SOLIDWORKS DVD vsebine
  3. Naročanje SOLIDWORKS DVD-jev preko spleta

Razlogi za ukinitev dobave namestitvenih SOLIDWORKS DVD-jev so različni, od ekoloških do praktičnih (nove delovne postaje se dobavljajo brez DVD enot).

Prenos namestitvenih datotek preko SOLIDWORKS Customer Portal*:

*V primeru, da še niste registrirani na SOLIDWORKS Customer Portal sledite postopkom registracije opisanem na IB-CADDY Forumu na naslednji povezavi https://forum.ib-caddy.com/viewtopic.php?f=3&t=654 .
  1. SOLIDWORKS Installation Manager

SOLIDWORKS Installation Manager si lahko prenesemo preko SOLIDWORKS Customer Portal pod opcijo “Download and Updates“.

Na voljo imamo možnost prenosa aktualne verzije in do štirih predhodnih verzij po posameznih servisnih paketih.

Po zagonu SOLIDWORKS Installation Manager lahko izbiramo med različnimi opcijami. Če želimo samo prenesti namestitvene datoteke v SOLIDWORKS Installation Manager izberemo opcijo »Download and share all files. Create individual installs or administrative images on multiple machines with a single download.«

Z omenjeno opcijo imamo možnost prenosa namestitvenih datotek ali ustvarjanja Administrative image za namestitev SOLIDWORKS programa na več računalnikih hkrati.

SOLIDWORKS Installation Manager za SOLIDWORKS 2019 prinaša tudi opcijo »Get Faster Download«, ki je privzeto vključena opcija in omogoča hitrejši prenos namestitvenih datotek.

SOLIDWORKS Installation Manager prenese vse namestitvene datoteke v privzeto mapo C:\Users\uporabniško ime\Documents\SOLIDWORKS Downloads na enem mestu.

  1. Prenos SOLIDWORKS DVD vsebine

Preko SOLIDWORKS Customer Portal imamo tudi možnost prenosa SOLIDWORKS DVD vsebine obeh DVD medijev. V primeru, da imamo zaprto mrežo za prenos vsebine je na razpolago prenos SOLIDWORKS DVD vsebine za SOLIDWORKS 2019 in novejše verzije s servisnim paketom SP0.

Vsebina posameznega DVD medija se prenese kot ZIP datoteka, katero lahko razširimo in zapišemo na DVD-je.

Razlika med prenosom preko SOLIDWORKS Installation Manager in prenosom SOLIDWORKS DVD vsebine je v tem, da SOLIDWORKS Installation Manager:

  • Prenese celotno vsebino v eno mapo in namestitev poteka s klikom na Setup.exe.
  • Prenesemo lahko vsebino za posamezne servisne pakete.
  • Omogoča ustvarjanje Administrative image.
  1. Naročanje SOLIDWORKS DVD-jev preko spleta

V skladu z industrijskimi in okoljskimi trendi bo SOLIDWORKS 2020 in novejše verzije na voljo samo preko elektronske distribucije.

V primeru, da vseeno želite imeti fizično obliko DVD-ja za novo verzijo SOLIDWORKS-a, lahko le to naročite na:
https://solidworks.dsgraphics.com/solidworksmediakit/

Za naročanje je potrebno vpisati vašo veljavno serijsko številko SOLIDWORKS-a, kjer izberete državo dobave in jezik programa SOLIDWORKS.

S klikom na Submit se odpre nova spletna stran kjer vpišete točne podatke dostave SOLIDWORKS DVD medijev.

Naročite lahko en SOLIDWORKS DVD medij za vsako vašo veljavno serijsko številko SOLIDWORKS-a.