EXALEAD OnePart vtičnik za SOLIDWORKS

Številne prednosti uporabe orodja EXALEAD OnePart smo že spoznali tako v prispevku EXALEAD OnePart – Odkrij, uporabi, zmanjšaj, kot tudi v Webinarju na to temo, zdaj pa je na voljo tudi v obliki vtičnika (Add-In) za SOLIDWORKS, ki nam omogoča, da pri modeliranju do vseh teh prednosti dostopamo brez zapuščanja SOLIDWORKS aplikacije.

Tako kot pri uporabi OneParta v spletnem brskalniku, lahko tudi v vtičniku brskamo po vseh podatkovnih virih, ki so nam glede na naše pravice dostopni znotraj podjetja. Tudi rezultate iskanja lahko kot običajno filtriramo glede na znane parametre in tako hitreje ugotovimo ali imamo na razpolago že obstoječo rešitev za naš problem.

S klikom na posamezno datoteko lahko enostavno pregledamo njene lastnosti, morebitne povezane dokumente in dokumente podobne po geometriji.

V spletnem brskalniku smo vajeni, da naš model vizualno analiziramo v 3D pregledovalniku, ki je integriran v samo orodje OnePart. Ker v primeru uporabe vtičnika ne rabimo zapustiti SOLIDWORKS-a, pa lahko to izkoristimo tudi za sam ogled modela. Uporabimo lahko akcije Insert, Replace ali Open, da model prenesemo in odpremo v SOLIDWORKS-u. Primer uporabe akcije Insert lahko vidimo na spodnji animaciji.

V kolikor imate v podjetju že implementiran sistem EXALEAD OnePart in bi želeli preizkusiti še delo z vtičnikom, se lahko prijavite v vaš uporabniški račun na SOLIDWORKS Customer Portalu in preneste namestitveno datoteko. Po namestitvi nato le vzpostavite povezavo z vašim sistemom in lahko začnete z uporabo.