SOLIDWORKS Entrepreneur: JURA uspešno doprinese inovativne Apple AirPod držala na trg

Startup podjetje JURA je imelo idejo in željo to idejo uresničiti. Kot startup brez prihodkov se je potreba po prihranku vsakega centa križala s potrebo po cenovno dragih in nujnih virih. Izdelava  uporabniških produktov potrebuje ista orodja ne glede na velikost in finaciranja. To je še posebej resnično v svetu mobilnih pripomočkov, kjer sta hitrost trženja in stroški potrošnika izjemnega pomena. Potrebovali so zelo specifično programsko opremo, ki bi njihovo veliko idejo spremenilo v nekaj, kar bi lahko držali v svojih rokah. Ravno to jim je omogočil SOLIDWORKS Entrepreneur Program.

Podjetja z manj kot $1mm prihodkov imajo na voljo 12-mesečno rešitev, ki poleg vseh 3D CAD orodij vključuje tudi izobraževanja in priložnostna ozaveščanja. JURA produkt je inovativno držalo za svetovno znane Apple Airpod®. Seveda, inovativnost zahteva drugačno razmišljanje in tveganja. Možnost testiranja produkta v živo, ga pregledati ter hitro uvesti posodobitve je bilo ključno pri procesu končnih izboljšav.

Takoj od zagon so bili zmožni spremeniti 2D skice v 3D modele. So preverjali, eksperimentirali in potisnili meje za določanje tolerance in uporabniške izkušnje. To je bilo še posebej pomembno pri razvoju karabina iz titana, pritrdilni element za izdelek Anchor. Z uporabo SOLIDWORKS Assembly Modeling so oblikovali karabin iz enega kosa, ki je upoštevalo fleksibilne lastnosti titana za odpiranje in zapiranje. Za tem so uporabili Simulation dodatek za določanje končnih dimenzij za optimalno potrebno silo delovanja.

Slika 1: Uporaba SOLIDWORKS Simulation za preverjanje sil v modelu.

Po mesecih risanja, ponavljanja in simuliranja so imeli prototipe v rokah in bili pripravljeni predstaviti produkt trgu. SOLIDOWORKS jih je opremil z neprecenljivimi orodji. V nasprotju z zapravljanjem velike količine denarja za renderiranje in animacije so lahko izdelali čidovito, prefinjeno gradivo za trženje neposredno iz SOLIDWORKS-a za Kickstarer kampanijo.

Ne dolgo nazaj se je Kickstarter kampanija zaključila pri 229% finančnega cilja in sedaj že proizvajajo ter tržijo produkte 56 državam.

Slika 2: Praktična uporaba JURA produkta Anchor & Titanium Carbiner

S SOLIDWORKS so vizijo spremenili v produkt in produkt v blagovno znamko.

 

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2019/11/solidworks-entrepreneur-jura-successfully-brings-innovative-anchor-apple-airpod-holder-to-market.html