Primerjava med 3D tiskalnikoma Form 2 in Form 3

Featured Video Play Icon

Leta 2015 so v podjetju Formlabs prvi predstavil namizne stereolitografske (t.j. SLA) 3D tiskalnike, kateri so s svojo nizko ceno in enostavnostjo za uporabo pritegnili svetovno pozornost in si pridobili mesto na mizi marsikaterega enžinirja, dizajnerja, arhitekta, industrijskega oblikovalca, zlatarja, zobotehnika in drugih profesionalcev ali pa tudi domačega mojstra. Z modelom Form 2 in številnimi materiali je Formlabs uspel vpeljati produkt, kateri je bil priznan kot kakovosten in natančen 3D tiskalnik za izdelavo kosov, katere je odlikovala dovršenost in gladkost površin povsem primerljiva s kakovostjo doseženo pri velikih industrijskih stereolitografskih tiskalnikih.

Z novim modelom Form 3 je šel Formlabs še dalje. Form 3 uporablja patentirano tehnologijo Low Force Stereolithography (LFS) s čimer je precej zmanjšal pritiske oz. obremenitve med samim procesom 3D tiska.

V priloženem videu si lahko ogledate primerjavo med tiskalnikoma Form 2 in Form 3.

Za dodatne informacije lahko obiščete https://formlabs.ib-caddy.com/.
Form 3 in Form 2 pa bosta v živo predstavljen tudi na dogodku IB-CADDY Live v četrtek, 21.11. 2019, v hotelu Radisson Blu Plaza, Ljubljana. Prijave: https://live.ib-caddy.com/