SOLIDWORKS 2020: Izdelan za hitrost s poenostavljenimi delovnimi tokovi

Featured Video Play Icon

Včeraj je bil v SOLIDWORKS-u zelo zanimiv dan – dan, ko so predstavili zelo pričakovano izdajo SOLIDWORKS 2020. Zavedajo se, da so uporabniki SOLIDWORKS-a pod stalnim pritiskom, da v krajšem času storijo več. S tem v mislih so dodali nove funkcionalnosti in izboljšave, ki bodo pospešile in izboljšale njihove procese razvoja izdelkov, hkrati pa odpravile ozka grla, ki ovirajo inovacije in zavirajo razvojne cikle.

V treh sejah so obravnavali nove funkcionalnosti in izboljšave (izboljšane zmogljivosti, poenostavljen potek dela in povezljivost). Izvedeli sme več o tem, kako lahko izkoristite moč SOLIDWORKS 2020 za izboljšanje sposobnosti za inovacije – tudi v zahtevnih časovnih rokih – in na koncu izboljšate konkurenčno prednost vašega podjetja.

V zgoraj omenjenih sejah so se osredotočili na naslednja področja:

Izboljšana zmogljivost

SOLIDWORKS 2020 je močno izboljšal zmogljivost in vam omogočil učinkovitejše delo. Specifične izboljšave zmogljivosti vključujejo:

  • Nov Detailing Mode način in pospešek grafike pri risbah: Nov Detailing Mode način vam omogoča, da kompleksno risbo odprete v nekaj sekundah, hkrati pa ohranite možnost dodajanja in urejanja opomb znotraj risbe. Z grafičnim pospeševanjem zdaj SOLIDWORKS v celoti podpira grafične kartice višjega cenovnega razreda pri delu z risbami, kar omogoča bolj odziven in sproten prikaz za velike risbe.

  • Envelope Publisher: Hitrost konstruiranja se izboljša z uporabo novega Envelope Publisherja, ki vam omogoča, da sestavne dele iz sklopa višje ravni vključite kot envelope v podsestave. To močno zmanjša količino podatkov modela, ki jo je potrebno naložiti med delom na velikih sestvih.
  • Način Large Design Review je najhitrejši način odpiranja sestava v SOLIDWORKS-u in je izboljšan, da je še bolj prilagodljiv. Zdaj lahko ustvarite mate reference na referenčno geometrijo komponent, lahko pa tudi skrijete ali prikažete referenčno geometrijo v sestavu in komponentah najvišje ravni.
  • Hibridna mreža: Izboljšana formulacija mreže v simulacijah omogoča, da v isti simulacijski analizi definirate draft in high quality mrežo. Draft mreža je hitrejša v času preračuna, high quality mreža pa je natančnejša. Rezultat je hitrejši čas reševanja.

Poenostavljeni potek dela

SOLIDWORKS 2020 je močno poenostavil delovne procese, kar vam omogoča učinkovitejše delo. Specifične izboljšave poteka dela vključujejo:

  • Make Part Flexible je nova sposobnost, ki vam omogoča, da v istem sestavu prikažete isti kos v različnih pogojih. Na primer, enaka vzmet obstaja dvakrat v istem sestavu vendar v dveh različnih pogojih – stisnjena in raztegnjena. To zagotavlja, da je kosovnica točna, kar pomaga pri nakupu ustreznih komponent in prihrani čas oblikovanja, saj ni več potrebno delati več različic istega kosa.

  • Simulation Evaluator je nova funkcija, ki preverja vaš simulacijski model glede na pogoste napake povezane z lokacijo rezultata, materialom in volumnom mreže. Uporabnikom simulacije omogoča zaupanje v pravilne nastavitve in rezultate simulacije.

Povezani ekosistem za načrtovanje in proizvodnjo

SOLIDWORKS 2020 je izboljšal povezljivost s platformo 3DEXPERIENCE®, ki vam omogoča enostavno upravljanje celotnega razvojnega procesa. Specifične izboljšave poteka dela vključujejo:

  • Orodja za upravljanje podatkov, projektov in življenjskega cikla produkta na 3DEXPERIENCE platformi se povezujejo z namiznim SOLIDWORKS (prihaja novembra), da lahko upravljate modele in dokumente neposredno iz namizne aplikacije. Preprosto izvajajte operacije življenjskega cikla in nikoli ne zamudite ključnih mejnikov ali datumov dostave.
  • 3D Sculptor je nov 3DEXPERIENCE produkt za Sub-D neparametrično modeliranje, ki omogoča drastično hitrejše modeliranje stilskih in organskih oblik. 3D Sculptor deluje v brskalniku in je brezhibno integriran s namiznimi aplikacijami SOLIDWORKS.
  • Business Innovation je zbirka orodij za sodelovanje, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje nadzornih plošč in socialnih skupnosti po meri, 3D vizualizacijsko orodje in varen prostor za shranjevanje, ki bo vašim skupinam omogočil takojšnjo izmenjavo podatkov, zbiranje povratnih informacij in hitrejše sprejemanje odločitev.
  • Izboljšave v SOLIDWORKS PDM, konektorju za SOLIDWORKS Electrical in novem konektorju za SOLIDWORKS PCB omogočajo popolno elektrotehnično in elektronsko načrtovanje in upravljanje podatkov – vključno z varno shrambo, indeksiranjem in različicami vseh vaših podatkov – hkrati pa omogočajo tesnejše sodelovanje med ekipami elektrotehnikov, elektronikov in strojnikov.

Oglejte si posnetke predstavitev:

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2019/09/unveiling-solidworks-2020-built-for-speed-with-streamlined-workflows.html