Spremembe v DraftSight 2019

Featured Video Play Icon

Od prve predstavitve leta 2010, DraftSight je bil zasnovan kot orodje za pomoč uporabnikom pri ustvarjanju/urejanju DWG datotek z zmogljivimi CAD orodji in funkcionalnostmi. Najnovejša verzija vključuje najbolj iskane zmogljivosti in večjo funkcionalnost na osnovi povratnih informacij od več kot milion uporabnikov DraftSight-a. Z novo verzijo so spremenjeni paketi DrafSight in s tem tudi razporeditev novih in starih funkcij glede na nove pakete.

V tem članku bomo pregledali glavne spremembe na najvišji ravni in prilagoditve novih paketov DraftSight.

 

Kaj je drugačnega v DraftSight 2019

Na podlagi izvedne raziskave se je DraftSight odločil za spremembo svojih paketov, ki se osredotoča na prilagojeni ponudbi uporabnikom, ki bolj ustreza potrebam po 2D ali 3D oblikovanju.

DraftSight Standard je prilagojen posameznikom, študentom, učiteljem, hobi uporabnikom in drugim ki potrebujejo enostavno 2D CAD rešitev s znanim uporabniškim vmesnikom.

DraftSight Professional je prilagojen profesionalnim uporabnikom in podjetjem, ki potrebujejo napredno 2D CAD rešitev z zmogljivimi produktivnimi funkcionalnostmi in API programiranjem, ki omogočajo hitro in enostavno uresničevanje njihovih modelov.

DraftSight Premium je prilagojen posameznikom, dizajnerjem, ustvarjalcem, proizvajalcem, profesionalnim uporabnikom in podjetjem, ki potrebujejo zanesljivo 2D risanje in 3D oblikovanje za pomoč pri zadovoljevanju njihovih potreb pri oblikovanju, modeliranju, izdelavi prototipov, proizvodnji, laserskem rezanju in 3D tiskanju. Vključuje vse produktivne funkcije, ki omogočajo prihranek časa, API-je, popolni 3D in omejitvene funkcije, ki so izključno v različici Premium.

DraftSight Enterprise je prilagojen velikim organizacijam, ki imajo veliko uporabnikov tudi na več lokacijah, ki potrebujejo napredne 2D CAD rešitve s časovno varčnimi produktivnimi funkcijami in API-ji, ki omogočajo hitro in enostavno uresničitev njihovih modelov. Vključuje popolno tehnično podporo, uvajanje in mrežno licenco za omogočanje sočasne uporabe v organizaciji.

DraftSight Enterprise Plus je prilagojen velikim organizacijam, ki imajo veliko uporabnikov tudi na več lokacijah, ki potrebujejo napredne 2D CAD in 3D oblikovanje za pomoč pri zadovoljevanju njihovih potreb pri oblikovanju, modeliranju, izdelavi prototipov, proizvodnji, laserskem rezanju in 3D tiskanju.  Vključuje vse produktivne funkcije, ki omogočajo prihranek časa, API-je, popolno tehnično podporo, uvajanje, mrežno licenco, popolni 3D in omejitvene funkcije, ki so izključno v različici Enterprise Plus.

Z vzdrževanje ali brez

Standard, Professional in Premium so na voljo samo z 12-mesečnim vzdrževanjem, kar pomeni, da je potrebno letno doplačilo. Vendar pa to tudi pomeni, da boste vedno uporabljali najnovejšo različico z novimi funkcijami in servisnimi paketi. Za vse tri različice DraftSight 2019 lahko kupite in obnovite v celoti na spletu.

Za tiste, ki še vedno potrebujejo ali bi želeli uporabljati program brez aktivnega vzdrževanja, obstajata dva Enterprise paketa. Omenjena paketa imata možnost izbire z ali brez 12 mesečnega vzdrževanja z možnostjo dokupa vzdrževanja. Naslednja zahteva Enterprise paketov je da je potrebno ob nakupu kupiti minimalno dve licenci.

Kaj se je zgodilo z brezplačno različico DraftSight?

Z izdajo DraftSight 2019 in novim vključenim naborom funkcij se prejšnje brezplačne različice opuščajo. Dobra novica je, da je cena novega DraftSight Standarda podobna tistemu, kar bi plačali za standardni programski paket za pisarne, kot je naprimer Microsoft Office 365, samo vi dobite vsa orodja za izdelavo in dostop do 2D/3D DWG datotek namesto preglednic in diapozitivov.

Glede na trditve DraftSight-a:

Če uporabljate brezplačno različico DraftSight, lahko še naprej uporabljate DraftSight 2018 ali prejšnje različice do 31. decembra 2019. Vse brezplačne različice DraftSight bodo prenehale delovati po 31. decembru 2019.

Ali so za nove verzije na voljo testne verzije?

Po prenosu in namestitvi je na voljo 30-dnevno testno obdobje paketa DraftSight 2019 Professional. Na koncu preskušanja, če kupite programsko opremo, preprosto vnesete novo serijsko številko, da aktivirate program. Ni možno testiranje posameznih paketov DrafSight, vendar je Professional najbolj priljubljen in robusten nabor funkcij vam bo dalo dobro predstavo o programski opremi in če bo najbolje ustrezala vašim potrebam.

Če ste obstoječi uporabnik in se odločite za prenos in namestitev brezplačne 30-dnevne preizkusne verzije DraftSight 2019 Professional ali če kupite različico DraftSight 2019, ne boste mogli ponovno prenesti nobene prejšnje brezplačne različice DraftSight (2018 ali prej). Po 31. decembru 2019 pa to ne bo pomembno, ker bodo brezplačne različice že odpravljene.