Pregledovanje velikih sestavov in eDrawings Web HTML Files

Večkrat se pojavlja vprašanje kako s strankami (z namenom pregledovanja 3D modelov) deliti velike sestave. Še posebej je to vprašanje pereče pri poslovnih partnerjih in strankah, ki imajo druge programske opreme za modeliranje in pregledovanje 3D modelov ali jih celo nimajo.

V tej objavi se bomo posvetili prav takim težavam.

eDrawings je programska oprema, ki omogoča pregledovanje tako manjših kosov kot tudi velike sestave. Poleg odpiranja velikih sestavov nam omogoča tudi različne možnosti odpiranja le teh in to kot brezplačna različica eDrawings Viewer.

Odpiranje SOLIDWORKS datotek.

V primeru, da so sestavi manjši jih lahko delimo direktno kot SOLIDWORKS datoteke (Part ali Assembly), ki jih nato uporabnik na drugi strani odpira z brezplačno verzijo eDrawings Viewer.

Odpiranje eDrawings datotek.

V primeru, da so vaši sestavi veliki in presegajo količino podatkov od 1GB dalje, je smotrno pred pošiljanjem 3D modele shraniti kot eDrawings Files (*.eprt) datoteko saj se celotna količina podatkov zmanjša pod 10% celotnega sestava s pripadajočimi komponentami. (V testnem primeru smo to preverili na srednje velikem sestavu, ki je skupaj z vsemi komponentami znašal nekaj več kot 1,2 GB in ga je sestavljalo spodaj navedeno število elementov. Po pretvorbi v eDrawings Files (*.eprt) datoteko je njegova velikost štela nekaj več kot 102 MB.) Manjša količina podatkov omogoča preprosto pošiljanje datotek in odpiranje v brezplačni verziji eDrawings Viewer.

Odpiranje velikih sestavov brez eDrawings programske opreme.

O posebni funkcionalnosti deljenja podatkov s programsko opremo eDrawings smo že pisali v objavi Delite vaše dizajne z ne-CAD uporabniki preko eDrawings HTML, kjer je predstavljen način deljenja podatkov z ne-CAD uporabniki. Možnost shranjevanja podatkov kot eDrawings Web HTML Files (*.html) odpravlja potrebo po inštalaciji eDrawings Viewer. Po pretvorbi v eDrawings HTML je testni sestav skupaj s pripadajočimi komponentami znašal nekaj več kot 263 MB. eDrawings Web HTML datoteko lahko nato pregledujemo neposredno v brskalniku (pri tem je potrebno upoštevati, da za odpiranje veliki sestavi potrebujejo tudi do 10 minut).

Preglej v 3D

Preglej 3D model v linku.

 

Postopek priprave eDrawings HTML datoteke.