Delite vaše dizajne z ne-CAD uporabniki preko eDrawings HTML

Novost v SOLIDWORKS 2019 je možnost, da shranite eDrawings HTML datoteko, in s tem omogočite ne-CAD uporabnikom, da lahko preglejujejo in uporabljajo vaše CAD datoteke v svojem spletnem brskalniku.

Pred tem je bila delitev modela s stranko, ki nima nobene oblike CAD, težka, saj je bilo potrebno datoteko shraniti kot eDrawings izvedljivo datoteko. Čeprav je bil pregledovalnik eDrawings vključen v datoteko, je bila pri tem je težava, da nekateri uporabniki niso mogli odpreti izvršljive datoteke! Datoteka je bila prav tako precej velika, saj je poleg vaše CAD geometrije zraven vključen tudi namestitveni program za eDrawings, kar pogosto pomeni, da datoteke ni mogoče poslati kot prilogo k e-pošti.

Nova oblika eDrawings HTML omogoča pošiljanje manjše datoteke, ki jo lahko kdorkoli odpre in razišče.

Uporabniški vmesnik eDrawings HTML

Uporabniški vmesnik je poenostavljen, kar pomeni, da bodo tudi uporabniki, ki niso CAD uporabniki, lahko uporabljali model in zagotovili povratne informacije.

Ta preprost in intuitiven vmesnik še vedno nudi možnost spreminjanja konfiguracije modela ter navigacijo skozi drevo funkcij, da si lahko ogledate strukturo, medtem ko skrivate in prikazujete posamezne kose.

eDrawings HTML Section View Tool

To orodje za prereže model in s tem omogoči vpogled v notranje podrobnosti in ima celo možnost, da po želji dodate končne pokrovčke.

eDrawings HTML eksplozijskih pogledov

Z uporabo eksplozijskih pogledov, ki so na voljo v eDrawings HTML datoteki, lahko med sabo ločimo posamezne komponente.

eDrawings HTML animacijkih pogledov

Veliko funkcij poznanih iz eDrawings, kot so vrnitev v »domači pogled« in animiranje skozi poglede, so na voljo v zgornji orodni vrstici.

 

Zaradi majhne velikosti datoteke in enostavnosti uporabe nov HTML pregledovalnik naredi deljenje dizajnov s strankami ali dobavitelji, ki nimajo CAD pregledovalnikov, lažje kot kdajkoli prej.

 

Vir: https://www.javelin-tech.com/blog/2018/11/edrawings-html/