Markforged X7

Featured Video Play Icon

Največji 3D tiskalnik kompozitnih materialov podjetja Markforged je Mark X7 oz. na kratko X7.
V tem videu so predstavljene prednosti tega tiskalnika, ki lahko tiska z najlonom ali Onyx-om, kar med samim 3D tiskom lahko ojačamo z različnimi vlakni (steklena vlakna, visokotemperaturna steklena vlakna, karbon ali kevlar). Na ta način lahko dosežemo togost primerljivo ali celo večjo kot jo ima industrijski aluminij, odpornost na temperaturo pa lahko dosega 140°C.

Ohišje tega tiskalnika (kot tudi drugih Markforged tiskalnikov) je iz aluminija in ga odlikuje eleganten dizajn. Vključena tehnologija je premišljeno načrtovana in kakovostno izdelana, posledično je vzdrževanje tega tiskalnika minimalno. Vključen laserski mikrometer omogoča pomoč pri niveliranju delovne plošče, medprocesne kontrole in prilagodljivega procesa 3D tiska. 3D tiska lahko med procesom zaustavimo, če npr želimo pregledati kako poteka tisk ali pa če želimo vstaviti kak element kot npr matico ali kaj podobnega.

Za vse 3D tiskalnike Markforged je značilno, da jih upravljamo preko na dotip občutljivega zaslona. Vmesnik je enostaven in intuitiven, V kolikor potrebujemo pomoč pri tem delu, si lahko pogledamo pomoč na spletno pomoč na https://support.markforged.com/.

Spletni program Eiger je okolje, kjer pripravimo kose za tisk, obenem pa tudi nadzorujemo aktivnosti na različnih Markforged 3D tiskalnikih od kjerkoli.