Replikacija PDM podatkov: pogosta vprašanja

Repliciranje PDM podatkov za večino ni nova funkcionalnost. Mnogo podjetij je to že izvedlo v svoji omrežni infrastrukturi.

V tem prispevku bomo v nadaljevanju opisali kako preverimo ali replikacija deluje in od kod je bila prenešena določena datoteka.

Prvi način je preko zavihka Version za katerokoli izbrano datoteko, kjer se izpišejo vsi strežniki, na katere je datoteka replicirana. Tako lahko potrdimo, da se je replikacija izvedela pravilno. Če je bila datoteka že replicirana na vse strežnike, se bo v zavihku Versions izpisalo All Servers (Vsi strežniki).

 

 

 

 

 

Spomnimo se, da se datoteke replicirajo na dva načina. Samodejna replikacija se izvede kadar se sproži načrtovana naloga za sinhronizacijo. Druga možnost je replikacija na zahtevo. Na spodnji sliki je prikazana operacija “Get Latest Version”, ki bo replicirala navedeno datoteko na zahtevo. To lahko potrdite v stolpcu “Checked Out In”.

Kaj pa se zgodi, ko replikacije ne potekajo pravilno? Proces za odpravljanje težave pri replikaciji je podoben kot v PDM okolju.

Prvi korak je pregledovanje poročila arhivskega strežnika. Če imate več arhivskih strežnikov, preverite VSA ustrezna poročila za vse vključene strežnike. V pomoč je lahko tudi vpogled v SQL poročilo.

Zadnja točka se nanaša na vrstico stanja replikacije. Ne pozabite, če ne kopirate celotne arhivske baze podatkov, ne pričakujete, da bo v tem dialogu 100% dokončano. Velikokrat repliciramo na drugo lokacijo samo določene datoteke. V tem primeru je običajno videti nekaj takega, kot na spodnji sliki. Repliciranih je 99% podatkov,… in to je ok! Uporabite lahko tudi prej omenjene možnosti, da potrdite replikacijo posamezne datoteke.

Vir: https://blogs.solidworks.com/tech/2019/04/pdm-data-replication-common-questions.html