SOLIDWORKS MBD

Brezpapirnata proizvodna dokumentacija in komunikacija

Koliko časa in denarja zapravite da ustvarite in vzdržujete tradicionalne 2D risbe?

Ker 3D zasnova postaja vse bolj razširjena, postanejo omejitve tradicionalnih 2D risb vse bolj očitne – drage in zamudne za ustvarjanje in vzdrževanje, 2D risbe neusklajene z 3D modeli (vodijo do napak pri proizvodnji), niso v skladu s splošno sprejetimi in obveznimi industrijskimi standardi.

Zmogljivosti SOLIDWORKS MBD

Zajemite celotne podatke o izdelku, vključno z informacijami glave risbe in kosovnice, v več 3D pogledih, ki jih lahko enostavno izvozite v standardne formate.

Prezentirajte v 3D

Definirajte PMI podatke kot so dimenzije, tolerance, površinske obdelave, simbole zvarov, kosovnice, tabele, opombe in druge podatke

Prilagodite 3D prikaz

Prilagodite predloge izvoza za različne potrebe kot so inženirske risbe ali zahtevo za ponudbo in oddelke proizvodnje, kontrole kakovosti, nabavo ali procese.

Podprti Standardi

Podpira industrijske standarde kot Military-Standard-31000A, ASME Y14.41, ISO 16792 in DIN ISO 16792.

Izvoz v 3D

Izvozite 3D z opremljenimi PMI podatki v industrijko podprte formate kot so SOLIDWORKS, 3D PDF ali eDrawing.

Delite, arhivirajte in ponovno uporabite inteligentne 3D podatke

SOLIDWORKS MBD vam omogoča direktno delitev, arhiviraneje in ponovno uporabo inteligentnih 3D podatkov geometrije, PMI podatkov, pogledov in podatkov tako da vi in vaši dobavitelji ne zapravljate časa z ustvarjanjem tradicionalnih 2D risb.

Značilnosti SOLIDWORKS MBD

Od zasnove do izdelave hitreje z 3D PMI podatki

Predstavite 3D podatke na pregleden in strukturiran način

Poleg definiranja 3D PMI podatkov, SOLIDWORKS MBD omogoča oblikovanje podatkov v pregledne in strukturirane 3D predstavitve z različnimi pogledi in prikazi.

Lahko tudi inteligentno prikažemo ali skrijemo 3D zaznamke med rotiranjem modela, ki nam omogoča dodatno preglednost z upoštevanjem kritičnih funkcionalnih opomb.

S pomočjo SOLIDWORKS MBD lahko izdelek opremimo s podatki kot so dimenzije, tolerance, geometrijske tolernce, površinke obdelave, simbole varjenja, kosovnice, tabele, opombe, meta podatki in druge informacije.

 

Prilagodljive predloge za 3D izvoz

SOLIDWORKS MBD ponuja velik nabor prednastavljenih predlog.

3D predlogam lahko prilagodite in prikažete izgled, logo podjetja ali oddelka, 3D poglede ali slike, tekstovne opise, povezave na meta podatke, tabele za specifične zahteve kot so kosovnice, zahtevke za ponudbo in kontrolo kakovosti.

Ko so predloge pripravljene, lahko služijo kot interne in zunanje procesne smernice za vse oddelke, kot so proizvodnja, procesi, kontrola kakovosti in nabavo.

Izvozite in distribuirajte 3D podatke v obstoječi proces

SOLIDWORKS MBD omogoča izvoz v splošno sprejemljive formate kot so eDrawings, 3D PDF ali STEP 242, ki se pogosto uporabljajo v obstoječih procesih. eDrawing datoteke je možno odpreti v brezplačni eDrawings Viewer.

3D PDF datoteke pa je možno odpreti v različnih brezplačnih orodji vključno z Adobe™ Reader. Poleg osnovnih informacij kot so opombe, kosovnice in meta podatki v 3D PDF si lahko tudi ogledamo 3D model katerega lahko rotiramo, merimo, naredimo prereze in uporabimo druge pregledovalne 3D funkcije.

 

Prednosti SOLIDWORKS MBD

Implementacija brezpapirnatega procesa bo racionalizirala in pospešila vašo proizvodnjo

Skladnost z industrijskimi standardi

S pomočjo SOLIDWORKS MBD podjetja izpolnjujejo potrebe po industrijskih standardih kot so MIL-STD-31000A, ASME Y14.41, ISO 16792, DIN ISO 16792, and GB/T 24734. Skladnost vam daje konkurenčne prednosti za pridobitev več pogodb in dostavo projektov strogim zahtevam, pravočasno in znotraj predlaganega proračuna.

Delite in ponovno uporabite inteligentne 3D podatke

SOLIDWORKS MBD vam omogoča direktno delitev, arhiviranje in ponovno uporabo inteligentnih 3D podatkov geometrije, PMI podatkov, pogledov in podatkov tako da vi in vaši dobavitelji ne zapravljate časa z ustvarjanjem tradicionalnih 2D risb.

Z uporabo 3D podatkov lahko svoje starejše konfiguracije izdelkov nadgradite na nove modele veliko hitreje in preprosteje izdelate orodja in naprave.

 Integracija z obstoječimi 2D risbami

SOLIDWORKS MBD se brez težav integrira z obstoječimi risbami SOLIDWORKS. PMI podatki in pogledi, ustvarjeni v 3D, so na voljo za ponovno uporabo v 2D. Z vgrajenim urejevalnikom predlog preprosto ustvarite poglede, ki vsebujejo geometrijo in PMI podatke.